Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Budite obitelj koja prijateljuje sa prirodom...

eko

Jako je moderno pričati o ekologiji. Eko ovo, eko ono... No kada se trebamo sami posvetiti istoj zna doći do manjih problema. Posebno ako u priču umiješamo obitelj i klince...

Svi smo svjesni da je potrebno čuvati prirodu nije neki problem odlučiti postati eko osviješteni čovjek. Malo je teže zadržati strast i elan koji imamo na početku. A najbolji početak je ako se osvrnemo po svom domu i razmislimo što možemo napraviti za prirodu..

Ako imamo klince naša želja je da im ostavimo čišći planet. Ako u istu ukomponiramo i želju da planeti ostavimo osvještene klince koji je neće htjeti dalje prljati, napravili smo veliki posao.

A sve to može biti zabavno. Jednostavno učenje klinaca da boce mlijeka kada su popijene ne idu u smeće već da ćemo ih reciklirati je sjajna "vježba " za početak. Kroz tako jednostavnu i zabavnu radnju možemo uvući priču o smeću, zemlji, ekologiji i potrebi za recikliranjem stvari.

Također u tu priču možemo uvesti odjeću koju ne bacamo već dajemo onima kojim to treba i sve što poželimo.

Biljke na vašem kuhinjskom prozoru ili u sobi treba zalijevati. Zašto ne biste to napravili zajedno sa svojim djetetom. Možda će proliti koju kap ili litru po vašem cijenjenom parketu ili laminatu. No dali je parket vredniji od tisuća zvončića koji zazvone u trenutku kada se klinci počnu smijati od srca.. A znanje i ljubav prema prirodi će im ostati za uvijek.

Također ih možemo učiti da gledamo kakve su igračke i dali su "eko" proizvod..

Iako je interenet idealan medij za edukaciju djece o ekologiji na našem web-u nisam našao ništa vrijedno spomena (ako netko zna neki link please stavite ga u komentare).

No strani web-ovi su krcati različitim stranama, evo moja tri prijedloga..

Plantepals

Kidsplanet

Greensquad

HOME

Post je objavljen 27.05.2010. u 09:34 sati.