Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvakotacadovoljna

Marketing

TREKKING NA MLJETU 22.5.2010.


Oko 200 ljudi je prošlo mljetskim stazama. Posvetit ću se najbitnijima :) ; Bobo, Valek, Branko, Ema, Ninoslav, Hrvi, Roža, Tomislav, Domagoj, ja i 3 nove cure koje smo upoznali u busu-Vanda, Tihana i Lana. Putovali smo busom iz Zagreba do Trstenika, tamo se ukrcali na brod i došli u hotel na prijave tek nešto prije ponoći u petak.



Atmosfera u busu je bila fantastična, svi smo se zarakijali zahvaljujući Valekovim putnim asesoarima i Brankovim konobarskim sposobnostima koji su obuhvaćali točenje rakije i visikija u tunelima, zavojima itd. Roža i Valek se najviše zgazili :) Još su nastavili cugat kad smo došli u hotel i išli na spavanac tek oko 2, start trke je bio u 9:30 idući dan (u subotu). Moram priznati da sam se stvarno osjećala spremnom za ovu trku i nekako sam gajila nade da ću u OK vremenu završiti (zbog mljetskoj terena, nema mnogo brda). Još prije puta je pao dogovor da Roža, Ninoslav, Branko i ja trčimo zajedno.



Muž mi još uvijek ima ozljeđeno koljeno pa je rekao da će trčat koliko ide i onda planinarit. Ostatak vesele ekipe je došao planinarit i zabavit se. Staza je imala 8 kontrolnih točaka i cca 31km bez gubljenja. Mljet je predivan, to i vrapci na grani znaju pa nema smisla o ljepotama Mljeta pisati na veliko i na široko. Stazu je slagao Šimun, poznati pustolovac (a sad i znam i da je veliki zabavljač i zajebant). Na Šimunov znak trka je počela. Favoriti su se već u početku izdvojili. Hrvi je odmah ostao iza nas, Branko je otpao na drugom ili trećem kilometru, ostali smo Roža, Ninoslav i ja. Do KT 4 smo i bili u toj grupaciji, nakon toga je Roža povukao i sve ostalo je već povijest....mamuran nakon pijanke Roža je ušao u cilj (za nas) kao pobjednik. Visoko 5. mjesto za Rožu!!! Legenda mljetskog trkkinga. Svi su znali za njega i Valeka jer smo bili jako glasni u busu, cure iz busa nisu mogle vjerovati Rožinom plasmanu :) Sljedeće godine ima da ide na ultru! :) Trku nastavljam s Ninoslavom koji do KT 10 zaostaje pomalo iza mene. E da! Kod muža u torbu sam stavila hranu i kako me povukla masa na početku, ostala sam i bez muža i bez hrane-imala sam samo 3 šećerna bombona...

na kraju se ispostavilo i više nego dovoljno :) Negdje nasred trke sam se izgubila (sama sam se navigavala do KT 9) i to fest...s kolegicom i prijateljicom Gogom (koja je na kraju došla treća) i Ninoslavom, popeli smo se na vrh brda i izgubili nešto manje od sat vremena....Nakon toga mi se javio prkos i otrčala sam u dobrom tempu ostatak staze. Na jednom dijelu se preplivavalo 12 m; stvari u vreću za smeće i plivaj! More je bilo hladnjuckavo, ali mi je super došlo jer sam bila osvježena za finiš. Na kraju sam došla 7. na cilj i rasplakala se od sreće :) Žana, meni jedna od najnajdražih sljemenašica, moja prijateljica, koju smo sretali po putu nas je fest opskrbila napitcima i hranom i, naravno, oraspoložila nas svojim humorom :)
Ostatak ekipe je oduševljeno ušao u cilj i odmah su pali dogovori za ostale trekkinge i trke :)

Onaj, THE ONE, kojeg smo željno i s nestrpljenjem iščekivali, Valek, ušao je u cilj nakon 10 h (pakla) šepajući, ali iz daljine već bacajući fore :) Svima se zahvaljivao na pljesku kojeg je dobio poput kakvog pobjednika, a za sve nas-to i jest. Napokon, svi na okupu, prepričavali smo doživljaje ostatak dana :) Eto, to je više-manje to, sad ću samo par zanimljivih stvari nabacati- Bobo je nastupio u, za nas, još nikad viđenim tenisicama (??) :) Na startu su drugi natjecatelji upirali prstom u to čudo :)) Fantastični trojac zgodnih i pametnih cura nas je oduševio, dogovori za planinarenje i druženje su pali još u busu! Dan nakon trke su se skoro svi okupali u Malom jezeru, vrijeme i atmosfera je bila fantastična! Smještaj u hotelu i hrana također, žderalo se sve u 16. Jedva čekamo Velebit trekking! ;)


Rezultati :

Roža - 4h 35min
Ivka - 5h 34min
Hrvi, Branko - 5h 59min
Ninoslav - 6h 15min
Domagoj - 7h 17min
Tomslav, Bobo, Vanda, Ema - 9h 7min
Valek - 10+h i diskvalifikacija (nema KT 13)


Pozdrav, Ivka ;)


Post je objavljen 26.05.2010. u 11:35 sati.