Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nsmecka

Marketing

Nogometna škola Međimurje – Čakovec: Deset mjeseci preživljavanja


Dok su naša djeca proljevala znoj, suze i krv na stranim terenima u Austriji i osvajali pehare za 1. i 3. mjesta, nešto novo se dešavalo na brdovitom Balkanu. Održana je press konferencija u prostorijama nogometne škole, koju su prema fotografijama sa portala eMedjimurje.hr posjetila dva novinara.

Da budete upoznati sa događanjima u i oko škole, tekst prenosimo u cjelosti:

Na presici nogometne škole Međimurje – Čakovec danas su iznesene mnoge tužne činjenice. Svađe na relaciji Marijan Uršanić – Dragutin Katalenić preko Sportskih novosti ne doprinose nikome, a najmanje Nogometnoj školi. Škola ima 213 djece i ne zanimaju ih međusobna previranja. Katalenić je puno doprinio radu škole , a oni koji traže njegovu smjenu su roditelji koji više nisu u Izvršnom odboru i ima ih tek možda desetak posto. Na presici su ustvrdili da Nogometna škola umnogome ovisi o Kataleniću i ako on zaista ode pitanje je što će biti sa školom.

Dušan Mikolaj je istaknuo da nogometni klubovi Međimurje i Čakovec još nisu potpisali ugovore, ne izvršavaju nikakve obaveze i kad su problemi u financijama samo se prebacuje loptica od jedne na drugu stranu. Škola je na vjetrometini raznih potpisanih i nepotpisanih ugovora te neispunjenih obveza. Konkretne brojke Mikolaj je rekao da škola trenutno duguje oko 150 000 kn, a od toga 98 000 kuna za doprinose. Plaća za ožujak je isplaćena. Prema dogovoru grad je trebao plaćati 50 000 kn mjesečno, a županija 30 000 kn. U deset mjeseci grad je platio 60 000 kn, a županija 33 000 kn. Mikolaj je dodao da grad puno pomaže infrastrukturom. Od zajednica sportova prihodi su minimalni ili nikakvi. Mjesečno se za plaće svih u školi izdvaja oko 45 000 kn, a cjelokupni mjesečni rashod škole je oko 80 000 kn. Bratuša nije u pravu, Mikolajeva plaća je 6.144,96 kn.

Predsjednik NK Čakovec Zvonko Bratuša rekao je na svojoj presici da Dušan Mikolaj ima plaću 15 000 kn te da je suspenzija NK Čakovec nastupila zbog neplaćanja sudaca omladinskog pogona. Mikolaj je rekao da mu je plaća do 31. prosinca bila 8.000 kn neto, a sad mu je 6.144,96 kn te postotak od dogovorenih financijskih dobitaka. O suspenziji je Mikolaj pokazao dokument u kojem je jasno da je suspenzija nastupila zbog dugovanja seniorske ekipe Čakovca i da mladi nogometaši s tim nemaju veze.

Nogometni klub Čakovec na klimavim nogama. U nogometnoj školi još uvijek ne mogu vjerovati na koji način su Želimir Orehovec i sedam juniora bez njihova znanja otišli u NK Čakovec. Sad se na žalost ispostavlja da u NK Čakovec njihov bivši trener želimir Orehovec i cijeli klub imaju velike financijske probleme.

Izvor:
http://www.emedjimurje.hr/201005235763/Sport/Nogometna-skola-Medjimurje-Cakovec-Deset-mjeseci-prezivljavanja#




Post je objavljen 25.05.2010. u 23:08 sati.