Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Varšavska - jučer, danas, sutra...?!?!

Evo novi post potpore kojeg posvećujem Zagrebačkom gradonačelniku, i svom predsjedničkom kandidatu, započet ću riječima kojima sam završila prethodni:
""Laž je privremena, a Istina je vječna. Svaka se laž raskrinka. Laž je maska. Laž nije stvarnost. Đavao je otac laži.On je maska. Lažno lice. Lažac od početka. Njegove su laži jake i slabe. Najprije jake, pa onda slabe i nikakve. Istina je ispočetka slaba i gotovo nepostojeća. Ona polako raste i sve osvaja."

A vezano uz varšavske prosvednike (možda bi oni voljeli i da se moja i Josipovićeva osnovna škola opet preimenuje u narodnog heroja "Vladimira Nemeta Bracu"?!), citiram izvanredan tekst g. Milana Ivkošića iz Večernjeg:

Tjedna inventura g. Milana Ivkošića

PET. 21.5. Šačica od stotinjak prosvjednika iz Varšavske za Šprajca je “narod”

Novi prosvjedi u Varšavskoj ulici u Zagrebu protiv gradnje podzemne garaže podsjetili su me na radijsku emisiju u kojoj su građani postavljali pitanja novom predsjedniku Josipoviću. Sudjelovala je i njegova prijateljica, glumica Urša Raukar, glavna prosvjednica iz Varšavske, koja će mu i zahvaliti što je pobijedio, jer “sada neću morati emigrirati”. Tu zlobu o Hrvatskoj u kojoj bi Bandić bio predsjednik mogla je izgovoriti samo pakosnica spremna i na najcrnje krivotvorine. A s krivotvorinom je ovih dana i HTV-ov Dnevnik počinjao Zoran Šprajc koji bi se reporteru Petru Vlahovu obraćao pitanjem: “Kolega Vlahov, tko će prvi popustiti – snage represije ili narod?” A Vlahov bi svoj izvještaj počeo riječima: “Evo, iza mene vidite stotinjak prosvjednika...” Ta šačica ljudi bila je za Šprajca “narod”, a koliko Varšavska zanima narod reći će baš ikona “progresivne misli” Mirjana Krizmanić: “Na žalost, ne mislim da je aktiviran dovoljan broj građana, što samo potvrđuje moju tezu da su Zagrepčani maksimalno pasivni i nezainteresirani...” Ako se prosvjedničko-medijska revolucija služi krivotvorinama i nasiljem, zar Urši Raukar i društvu nisu takvi i argumenti u zaštiti gradske jezgre? I ne baštini li upravo ona, uz Josipovićevu potporu, teror koji je ljude prisiljavao na emigraciju!?

I dok se bivši (?) jednoumnici, danas pozivaju na pluralizam i demokraciju, koristeći svoje stare represivne i barikadne metode, na koje su navikli i s kojima jedino znaju, ja ću sutra s Gradonačelnikom uživati na njegovu Floraartu i nekad potpuno zapuštenom jezeru (ko što je danas Varšavska ulica...), čije uređenje nisu uspjeli spriječiti ni svi bivši komunisti ovoga grada:

Floraart na Bundeku - 26-31.5.2010.

"Floraart 2010 - Bundek - zagrebačka rivijera cvijeća

Na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, od 26. do 31. svibnja, Zagrepčani i drugi posjetitelji moći će uživati u cvjetnim kreacijama izlagača iz Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Slovenije i Hrvatske, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare u povodu predstojeće Međunarodne vrtne izložbe FLORAART na jezeru Bundek.
...
Ulaz na vrtnu izložbu i ove je godine besplatan, a, osim uživanja u cvijeću i maštovitim aranžmanima, posjetitelje će dočekati bogat kulturno-zabavni program, niz stručnih predavanja, prezentacija te radionica na kojima će građani moći iskušati svoje umijeće u slaganju cvijeća i naučiti o njegovom uzgoju. Za najmlađe su svaki dan u 11,00 i 18,00 sati predviđene predstave kazališta Smješko, a roditelji će za to vrijeme moći razgledati ili kupiti cvijeće, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta...

Međunarodnu vrtnu izložbu možete posjetiti svakim danom od 9,00 do 21,00 sat."

Post je objavljen 25.05.2010. u 08:52 sati.