Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Bečki treninzi - Mala plava i Žohar traže prikladno mjesto za znojno druženje


Wien - staza za spuštanje s mosta


Petak
... je dan za metak, kažu šaljivdžije sklone seksualnim aluzijama.
Ova priča počinje u petak. Nakon što sam u četvrtak ozlijedio nogu, pred mene je došla gđa. "velika dvojba i izazov". Što sada? Kako dalje?
Na ovakva pitanja uvijek postoje bar dva odgovora. Predati se i razočarano podvući rep ili naći pozitivno rješenje problema. Kako to rado kažu u suvremenoj poslovnoj komunikaciji "out of the box" razmišljanje. U tradiciji našeg naroda je poznata i uzrečica: "Gdje Bog zatvori jedna vrata, otvori druga."
Pod utjecajem tih razmišljanja i s bolom u nozi, počeo sam tražiti rješenje. Nisam kao dr. Baltazar kružio po sobi, nego sam ležao na krevetu, s pivom u ruci (da neki perverznjak ne pomisli što drugo) i ideja se pojavila sama. Došla je tiho, na prstima i izazvala snažno oduševljenje, koje me je diglo iz kreveta i natjeralo na skidanje. eek
Odmah sam krenuo do male plave, navlačeći biciklističku opremu. Ako mi je ozlijeđem trkači mišić, to ne znači nužno da mi je ozlijeđen i biciklistički mišić. Mala je bila nestrpljiva. Dograbio sam ju svojom snažnom desnicom i izašli smo u grad.

Biciklističke staze
Beč je pun biciklističkih staza. Označene su po nogostupima, po cesti, ponekad su samostalne, ponekad kombinirane s pješačkim stazama, a ponekad idu po cestama s automobilima. Još uvijek mi nije jasna logika. Vozim po stazi, onda odjednom piše "ENDE" i što onda? Da poletim? U jednoj takvoj situaciji sam počeo voziti po prilično prometnoj trotračnoj ulici. Odjednom se iza mene, a potom pored mene stvori policijski kombi i nervozni službenik koji nešto viče i maše ručicom. Ne kužim ga ni riječi. Pa vozim po cesti, a ne po travi, a ovo i je cestovni bicikl. Čemu panika?

Subota
Divno jutro. Nema oblaka, nema kiše. Bit će toplo. Najavili su 27°C. Dok Zakonita sama traži svoje pute po Risnjaku (žao mi jer nisam bio), ja s malom izlazim na bečki asfalt u potragu za prikladnim mjestom za znojno druženje. naughty Još uvijek nemam stalan put za odlazak i povratak, nego lutam i gubim se u pokušajima dolaska do Donauinsel-a. Donauinsel je otok na Dunavu. Htio bih vidjeti mjesto gdje će se održati Bečki gradski triatlon (Vienna City triathlon). Slijedeći weekend se održava natjecanje u sprint i olimpijskoj udaljenosti.

Donauinsel
U petak sam uspio promašiti silazak s mosta, pa sam završio u drugom dijelu grada, ali danas je druga priča. bang DOBRO sam pogledao kartu, zapamtio i pogodio pravo mjesto za silazak s mosta.
Na gornjoj sličici vidite kako su rješili silazak s mosta na otok. U Zagrebu imamo optimalna rješenja sa stepenicama, koja nisu toliko skupa, ne zauzimaju toliko prostora, ne troše prirodna bogatstva i jačaju noge biciklistima i rolerima, kao i starijima te roditeljima s kolicima. Staza na vrtuljku je podijeljena na pješački i biciklistički dio, a i na mostu je ista situacija, s tim da se ne vozi pored ceste, nego na razini niže.
Sam otok me podsjeća na Jarun. Na područje oko jezera. Ima birtija party , restorana njami , klupica, igrališta za djecu, šetnica, ali i prostor za bikere, rollere, vozače čudnih vozila. Iako je bilo prije podne, bilo je dosta ljudi. Dalo se fino voziti, no, bilo je i riskantnih situacija, kada sam "uletao" u škare. Naime, poznavanje biciklističkih pravila mi je zagonetka. Kasnije sam u vožnji upoznao jednu Njemicu. Na asfaltu pišu neke brojke svakih 100 metara. Radoznao, kakav jesam, pitao sam ju što znače ti brojevi. To su oznake udaljenosti. Na otoku je trkača staza u dužini od 22 kilometra, s oznakama svakih 100 metara. Oduševljen sam. Odlično i za trkače treninge.

Tehnički detalji:
u petak:
Distance: 25.900 m
Time: 01:29:45
Avg HR: 114
Max HR: 145
Avg pace: 03:28 min/km
Avg cad: 70 rpm
Uključuje vožnju po gradu, stajanje na semaforima, opreznu vožnju zbog ozljede,...

u subotu:
Distance: 54.250 m
Time: 02:25:34
Avg HR: 128
Max HR: 171
Avg pace: 02:41 min/km
Avg cad: 66 rpm
Također uključuje vožnju po gradu, stajanje na semaforima. Namjerno sam "poduplao" kilometražu. Trebam se pripremati za 14. Zagreb Open.

Razmišljam da bi u nedjelju mogao "napraviti" 80 km. nut

Post je objavljen 05.06.2010. u 23:55 sati.