Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Jučer je Afrika posjetila Zagreb

Dragi moji, već sam vam pred nekoliko dana najavio Dan Afrike 2010, jednodnevnu manifestaciju koju organizira udruga Dyalli sa ciljem promoviranja kulturne suradnje Hrvatske sa zemljama Afrike ... i, jučer je zaista Afrika posjetila Zagreb!

Tokom dana su se u prostorima Zagrebačkog kazališta lutaka nizale radionice za djecu i odrasle (razni plesovi i radionice afričkih ritmova), u foajeu je bilo postavljeno nekoliko štandova sa afričkim proizvodima (među ostalim i već poznatog fair trade dućana "Bead by bead"), a dvorište je bilo prostor neformalnog druženja kako afričkih stanovnika Zagreba tako i znatiželjnih zagrepčana.

A navečer je dvorana kazališta ponudila odličan program, prvo plesnu predstavu grupe "Dyalli" (uz koju je nastupao i afrički plesač i plesni pedagog Eugene Magina koji trenutno radi u Italiji) koja je bila popraćena živom muzikom, a zatim modnu reviju afričke odjeće koju su većinom nosili afrikanci koji žive u Zagrebu uz ponekog gosta porijeklom s ovih prostora. Dvorana je bila prepuna, ples je zagrijao atmosferu svojim ritmovima i spretnim kretnjama plesačica, a modna revija je svojim neformalnim tonom i vrlo simpatičnom voditeljicom, hrvatskom glumicom sudanskog porijekla Nancy Abdel Sakhi, dobro zabavila sve prisutne .. bio je to dašak Afrike koji je osvježio jučerašnju zagrebačku nedjelju!

A sada evo i slikovnih priloga:

Atmosfera u predvorju dvorane.


Snimio: Vanja

Radionica afričkih ritmova za djecu, voditelj Sam Bushara.


Snimio: Vanja

Post je objavljen 24.05.2010. u 14:52 sati.