Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmayski

Marketing

Loibelpass in potem dežela

Vraćam se prema Klagenfurtu i isprobavam kočnicu, malo "pikam" po njoj u nevjerici da je fakat sve ok i da dobro radi. Krećem cestom prema Loibelu (da ne kažem; Ljubelju) - tu već poznam svaki zavoj, toliko puta sam prošao njome, pa se unatoč neprekidnoj i jakoj kiši osjećam dobro. Tena prede, kočnice rade bez greške; ponovo sam na vrhu svijeta!
Nakon Loibel tunela zastajem, kupujem vinjetu (7.50 €) - po ovom vremenu mi se fakat ne da pimplati po lokalnim cestama, naročito ne kroz noć - idem autoputom kroz cijelu Sloveniju i to bez stajanja - ha, koji pothvat! :-) Treba mi par minuta da navučem rukavice; šake su mi drvene a same rukavice su se pretvorile u bezoblične mokre krpe u kojima se prsti zapliću.
Polako Slovenija ostaje zamnom, prolazim granu i poslije naplatnih kućica gledam što li je mogao vidjeti Dubravko Borčilo - Buco; Siščanin koji se pred mjesec dana ovdje zaputio lijevom trakom na autoput i otišao u vječna lovišta. Nije mi jasno... RIP.
Zastajem natankati na prvoj benzinskoj nakon Bregane i dok silazim s Tene - toliko sam drven od hladnoće i vlage da mi zamalo pada! Guram je s nogare, hrvam se onako ukočen s njom da mi ne legne - i uspijevam je nekako zadržati njenih 250 kila da ne padne na bok. Tek mi taj mali incident pokazuje koliko sam umoran i iscrpljen; nije to neka silna kilometraža, ali dugotrajna vožnja u koloni, neprekidna kiša i više od svega kvar i briga kako ću ga riješiti su me doveli pred Zagreb već ošamućenog.
Do sada kiša, a sada i oluja! Dok ispadam na Ljubljansku i potom Zagrebačku vjetrušina šiba kišom sa sjevera na udare tako opako da me premeće po metar - dva po prometnom traku. Polako i pametno; uvijek kad se pred kraj putovanja nađem u nezgodnoj situaciji uvjeravam se; "Krešo, ako se sada rastepeš, sav današnji trud i ispravne odluke biti će bezvrjedne, a sve ljepote i radosti ove vožnje biti će uništene i zaboravljene. Pamet u glavu, i koncentriraj se!"
Provlačim se kroz grad, a pred očima mi kao baklja na kraju puta blista ideja vrućeg tuša...

Post je objavljen 15.05.2010. u 20:53 sati.