Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽANA VJEŽBA "IZLET"

BIOGRAD NA MORU

U Biogradu je u petak održana vježba zaštite i spašavanja pod nazivom "IZLET".Ravnatelj DUZS-a Damir Trut na kraju se obratio nazočnima izrazivši veliko zadovoljstvo održanom vježbom te istaknuo kako je akcija spašavanja izuzetno komplicirana.U prostorijama JVP Biograd n/m ravnatelj Damir Trut svim sudionicima vježbe podijelio je zahvalnice.

U gradskoj luci u Biogradu na moru jučer je održana vježba zaštite i spašavanja pod nazivom "Izlet". Vježba je pripremljena u sklopu Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2010. godini i Programa zaštite turista za 2010.

Organizatori vježbe:
1.Stožer zaštite i spašavanja Biograda na moru
2.Stožer zaštite i spašavanja Zadarske županije
3.JVP Biograd na moru
4.INA d.d.
5.DUZS – Područni ured za zaštitu i spašavanje Zadar

U vježbi je sudjelovao 91 sudionik, a koordinator iste bio je Područni ured za zaštitu i spašavanje Zadar.Vježba je prikazala koordinirano gašenje požara na plovilu, spašavanje i evakuaciju izletnika (djece) s plovila na obalu, prihvat evakuiranih na obali te izolaciju i čišćenje naftne mrlje na benzinskoj postaji.

Image and video hosting by TinyPic

SCENARIJ VJEŽBE:
Učenici OŠ "Biograd" polaze brodom "Danka" iz gradske luke Biograd na izlet na otok Katarinu. Prilikom prolaska uz benzinsku postaju INE, brod ostavlja mrlju od diesel goriva i nastavlja put otoka.Zaposlenici benzinske postaje uočavaju naftnu mrlju te o tome izvješćuju Centar 112. Djelatnici INE d.d. pokreću Operativni plan izolacije i čišćenja nastale mrlje u području benzinske postaje. Centar 112 poziva Lučku ispostavu Biograd n/m da uspostave vezu s izletničkim brodom "Danka". Posada broda prihvaća poziv i obavlja kontrolu rezervoara goriva te uočava kvar koji prijeti požarom broda. Kako se brod nalazi u središtu Pašmanskog kanala, zapovjednik broda javlja Centru 112 o požaru na brodu i potrebi žurne evakuacije broda.

Vatrogasni zapovjednik traži angažiranje Državne intervencijske postrojbe za pomoć pri evakuaciji i prihvatu evakuiranih na obali i osiguranje pumpe na obali od mogućeg akcidenta. Uslijed eksplozije na brodu, stradale su oči strojara koji je žurno plovilom Pomorske policije prebačen na obalu. Liječnik Hitne medicinske pomoći ga prihvaća i nakon pregleda traži od Centra 112 njegovo prebacivanje helikopterom u bolnicu u Zagrebu. Centar 112 poziva helikopter na heliodrom Biograd n/m te zapčinje akcija transporta ozlijeđenog na heliodrom. Nakon evakuacije i sidrenja broda vatrogasni zapovjednik traži ronioce da izvrše kontrolu oplate broda pod morem.
pročitaj više



Post je objavljen 23.05.2010. u 15:49 sati.