Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

Euro ode u p.m.

Ovaj puta ćemo se baviti trenutnim stanjem u svijetu i refleksijom toga stanja na Hrvatsku:

“Zaduženi smo kao Grčka“. To je, inače, prije bio vic kad se željelo kritizirati povećanje zaduženja bivše Jugoslavije, a poslije i današnje Hrvatske, ali više nije vic. Mislilo se kako se time neizravno zafrkava Grčku, ali očito je u tom vicu bila sakrivena istina. Dakle, mi jesmo zaduženi kao Grčka, ali Grčka je zadužena “kao Grčka“, i sa 10 milijuna stanovnika duguje oko 300 milijardi eura. Hrvatska sa 4,5 milijuna stanovnika duguje oko 45 milijardi, do kraja godine biti će 50 milijardi eura duga (lihvarske kamate i nova zaduženja radi otplate starih čini svoje) jer naši vladajući političari znaju vladati samo na osnovi zapadnih kredita, i to je konstanta još iz doba “druga Tita“. A kako bi i drukčije mogli vladati kad ne znaju ništa stvarati, ali zato znaju razarati – našu budućnost! Još je Franjo Tuđman bio umjeren s 5 milijardi US$ duga (na 4,5 milijardi duga preuzetog od bivše nesretne Juge), a Račanova koalicija je cjelokupni dug od 10 milijardi maraka učetverostručila na 20 milijardi eura! Sanaderova koalicijska vlada je sve to skupa udvostručila. Dug će još otplaćivat praunuci hrvatski branitelja koji ovu zemlju sigurno nisu od (Titove) JNA i velikosrpske agresije obranili da bi je bivši komunisti, dakle, vladajući balkanski sloj Lijepe Naše, prodali dugovanjima zapadnom krupnom kapitalu u roblje.

Svim privrženicima Europske unije u Hrvatskoj jedna lijepa vijest:

Na osnovi grčke financijske krize radi se na izmjeni tek nedavno teško prihvaćenog Lisabonskog ugovora koji stoji umjesto ustava koji u EU ne postoji (zamislite zemlju koja nema ustava, to je na pr. bila NDH, i prva Jugoslavija kad se stvarala 1918. godine, a Titova Jugoslavija je doduše imala (sovjetski) ustav, ali to je bilo kao da ga i nije bilo, odnosno, ako je bio kvalitetni papir na kojemu je YU-ustav bio otiskan, onda je bio bolji od WC-papira.

Izmjena Lisabonskog ugovora (sporazima) treba dodatno ukinuti tzv. unutarnji suverenitet onih zemalja članica EU koje krivotvore stanje svojega (nacionalnog) državnog proračuna kao što je grčka vlada učinila da bi kao zemlja europ-zone dobila zeleno svjetlo od Bruxellesa. Sad sva svjetla u EU gore na crvenom jer je iz Atene u Bruxelles stiglo 2008./2009. krivotvoreno izvješće koje je trebalo sakriti deficit u toj balkanskoj zemlji. Već postoje najave i prijedlozi u Bruxellesu da se ubuduće takvim zemljama oduzme glas u europskoj (delegiranoj) vladi. Zamislite da netko u Ujedinjenim narodima kaže nekoj članici UN da više nema pravo glasa?! Vanjski suverenitet zemalja članica EU doduše još uvijek postoji, ali okrnjeni jer nijedna članica Europske unije nije nezavisna i samostalna, suverena, država. Suverenitet zemalja-članica EU se još očituje u diplomatskim predstavništvima izvan Europe i kroz nogometne i olympijske reprezentacije, ali i za to ima “lijeka“ da se taj bezobrazluk od nacionalnog suvereniteta eliminira od strane umjetne tvorevine EU koja uopće nije država, da bude zanimljivije, jer EU uopće nema suverenitet jer suverenitet proistječe jedino iz nacije. Jedina kakva-takva demokratska institucija u EU je Europski parlament u Strasbourgu, ali u njemu nema gornjeg doma, tako da narodi nemaju pravo na veto, a u “donjem domu“ odnosno u Europskom parlamentu također nisu zastupljeni narodi nego samo građani i to putem ideoloških klubova (socijaldemokrati, zeleni, demokršćani, komunisti, socijalisti, liberali i desni blok).

Dakle, EU je nedavno otvorila fond u koji sakuplja 700 milijardi eura kako euro zbog grčke krize ne bi propao, a propadanjem euro-zone propada i EU kao zamišljeni ekonomsko-politički projekt koji se trebao po zamisli njegova idejnoga tvorca, demokršćanskog francuskog političara Roberta Schumana, razviti u demokratski savez suverenih država, temeljen na kršćanskim načelima i rimskom pravu i ljudskim pravima.

Danas je EU jedna tvorevina samo jedne ideologije, naime, ideologije liberalizma ili drugim riječima – krupnog kapitala, a njen poredak je borbeno ateistički – kao u socijalizmu. EU je čak ispod razine onog jada od bivše totalitarne Jugslavije jer kad se zemlja-članica, na osnovi narodnog referenduma, jednom učlani u EU, nema joj više izlaska iz nje na isti način – nego ako onda samo puškama i na bajunetama. Doduše, u bivšoj narcisoidnoj Jugoslaviji je postojalo ustavno pravo republika na samoodređenje do otcjepljenja, ali samo na papiru, jer izlazak iz ove umjetne tvorevine i tamnice naroda dogodio se samo uz puške i na bajonetama.

Zbog grčke krize već je počela inflacija eura u odnosu na US$ i druge valute, i kriza će se nastavit, t.j. inflacija eura će uskoro prijeći 10 posto, i s vremenom, za nekoliko mjeseci, godinu dana će inflacija iznositi 20 posto i tako dalje. Gospodarstva svih zemalja-članica euro-zone, tako i naših susjeda Slovenaca, će propasti preko noći, i to bez obzira koje zaštitne mjere neka vlada članice u EU poduzela. Međutim, s inflacijom eura propada i hrvatsko gospodarstvo, bez obzira što vlada premijerke Kosor poduzela ili ne! Naime, inflacijom eura proporcionalno raste vrijednost kune, što znači da će ionako slab hrvatski izvoz doživjet totalni slom jer najviše robe izvozimo u EU. Jedini spas u ovome trenutku bila bi devalvacija kune i zatim dodatna devalvacija, proporcionalna inflaciji eura (smanjenje njene vrijednosti od strane Hrvatske narodne banke), što bi koliko-toliko spasilo hrvatske izvoznike. Spas pak za zemlje koje su članice euro-zone (Poljska, na primjer, pametno nije uvela euro) je izlazak iz euro-zone i vraćanje nacionalnoj valuti. To je za Njemačku predložio predsjednik Saveza njemačke industrije, g. Henkel, (hrvatski mas-mediji su ovu informaciju prešutjeli, cenzurirali), koji je u suprotnom najavio da bi se scenarij nereda iz Atene mogli premjestiti u Berlin. Kancelarka Angela Merkel pak radi sve suprotno, i Njemačku vodi izravno u veliku krizu, što su potvrdili ozbiljni njemački ekonomski i politički analitičari. U toj krizi će najbolje proć Velika Britanija i Poljska koje nemaju euro. Hrvatska tako i tako nemilice propada dokle god u njoj vladaju bivši komunisti (čitaj: neznalice i diktatori).

Fond EU od 700 milijardi eura za spas državnih proračuna Grčke, Španjolske i Portugala, eventualno čak i Italije, nije dovoljan za spas, tako da sav taj novac završava u bačvi bez dna, s tim da će navedene zemlje-članice izgubiti svoj okrnjeni suverenitet, i nakon krize će EU biti jedna super-diktatorska tvorevina poput 3. Reicha i Sovjetskog Saveza, EU će postati policijska paradržava koja će biti rezervoar za vojnike vojno-političkog saveza NATO za intervencije širom svijeta u utrci s Rusima i Kinezima za pljenidbu prirodnih resursa nezavisnih država i suverenih nacija. Naime, Lisabonski sporazum, koji u Hrvatskoj je malo tko uopće pročitao, predviđa vojnu ekspanziju EU širom svijeta, na strani SAD i Velike Britanije, a Njemačka preuzima po tome sporazumu ulogu žandara za prostor Srednje i Jugo-istočne Europe, tako da će Srbija, što bi se reklo u Srbiji, “najebat“, ali ni hrvatski suverenitet neće biti baš vidljiv, otprilike u odnosu kao NDH prema 3. Reichu, ili Titove Jugoslavije u odnosu prema Sovjetskom Savezu. Dakle, Bundeswehr postaje batina za neposlušne Balkance, a njemačka vlada će istovremeno dijeliti mrkvu, po principu State Departmenta i Pentagona.

Naravno da će “balkanski čovjek“, kako je Štedimlija nazvao čovjeka u Srbiji, uz takvu političku konstelaciju njemačke dominacije, skočiti na noge s puškom, i postat će opet srpski pobunjenik, čim dobije mig iz Londona i Moskve, ali o tome neki drugi put.

Uglavnom, unaprijed se zna da su sve ekonomske mjere premijerke Kosor i njene koalicijske vlade, unaprijed osuđene na propast, sve reforme u vezi pristupnih pregovora za učlanjenje RH u EU ne vrijedi ništa jer bivaju poništene kroz financijsku krizu koja je pogodila EU kao grom svetog Ilije. (To je kazna što su u Europskoj uniji odbili staviti u predloženi ustav spomen na Boga i kršćanstvo, i umjesto Svevišnjeg kao božasntvo prihvatili euro.) Naravno da nikakva eventualna nova koalicijska vlada pod vodstvom SDP-a ne bi apsolutno ništa promijenilo na bolje!!

Ima još jedna zgodna ironična paralela:

Naime, kad su 1992. u Masstrichtu umišljeni gospodari EU donosili odluku o europskoj valuti, koja se tada zvala ecu (poslije preimenovana u euro), Hrvati su u isto vrijeme u Maastrichtu prosvjedovali protiv velikosrpske agresije, poručujući da umiru, pozdravljajući Europu. Tada je iz Europske unije odjeknula jeka ecuuuuu, što je u prijevodu značilo:

Umrite Hrvati, Europa vas pozdravlja!

Glavno da nas naši bivši komunisti i titoisti vode u “Europu“, i na tzv. Zapadni Balkan jer ako će neka zemlja bivše Jugoslavije ikada imati svoj glas u Europskj uniji, onda jedino kao cjelina, dakle, jedan glas kao „Zapadni Balkan“, a kakav će to onda biti jedna glas, to će se Srbi „dogovorit“ s Hrvatima i ostalima, vjerojatni na isti način kao od 1918. do 1990. Hahahahaha


CBK



Post je objavljen 22.05.2010. u 17:45 sati.