Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zwizde

Marketing

Budimpešto, morat ću te slikat!

Sve je počelo s probom u Osijeku... Susrelo se staro društvo nakon godinu dana i udružilo snage kako bismo program za Hrvatsku tamburašku rapsodiju, koja će se održati u Budimpešti, dostojno uvježbali i izveli.
Dakle, proba u Osijeku:Kao što možete vidjeti na slikama, u Osijeku se naporno radilo čitavo subotnje popodne, ali i večer... U nedjeljno jutro, koje je, kao i subota, bilo hladno, kišovito i pospano, rano smo se ustali i krenuli put Budimpešte... Nakon par sati vožnje stigli smo u taj prelijepi grad koji nas je oduševio svojim šarmom, kulturom života, arhitekturom i svim znamenitostima koje smo, nažalost, uspjeli vidjeti samo iz autobusa. No, unatoč kiši i vjetru, uspeli smo se na Citadelu u starome Budimu s koje smo uspjeli vidjeti čitav grad i diviti se njegovoj ljepoti... Iako nas je snažan vjetar ubrzo odvojio od divne panorame, uspjeli smo načiniti nekoliko fotografija kako bismo što duže pamtili taj prizor... Ubrzo nakon obilaska grada, stigli smo u hotel gdje smo se smjestili u sobe...Budimpeštanska avantura je počela, a Zwizde su se večer prije koncerta morale rano uputiti na spavanje jer je pnedjeljak, 17. svibnja, bio vrlo bitan, ali i naporan dan za sve nas. U ponedjeljak rano ujutro, još prije doručka, počele smo naređivati frizure koje su ovaj puta bile iz Bošnjaka. A imale smo čast da nam frizure naređuje jedna od naših dragih Nena - Josipa Plavšić. Uz žaabe i mnogo gela, te Josipino neupitno umijeće i vještinu, Zwizde su na koncertu zasjale neodoljivo, no o tome malo kasnije... Sada prvo bacite pogled na neslužbene fotografije prije koncerta:


Odmah po dolasku u dvoranu započela je generalna proba, a mi smo se istovremeno bacile na posljednje pripreme pred nastup. Pripremile smo nošnje u kojima ćemo nastupati u prvome dijelu koncert kada ćemo pjevati Lipo ti je kad se kuruz sije i haljine u koje smo se presvukle za Abbu.I došao je i taj trenutak - da se popnemo na pravu svjetsku pozornicu pred 1200 gledatelja u eropskoj metropoli glazbe! Trema? Ma, neeee! :D Dobro, možda samo malo... :) U prvom dijelu koncerta oduševile smo publiku svojim izgledom kao i izvedbom skladbe Lipo ti je kad se kuruz sije u kojoj smo savršeno otpjevale svaki ton, a sve to začinile poznatim Zwizdanim šarmom i interpretacijom koja mami pljesak! :) Sa samog koncerta još uvijek nemamo mnogo slika, tek nekoliko krišom uslikanih, jer u dvorani nije bilo dozvoljeno fotografiranje tijekom koncerta. Na kraju koncerta publika nas je nagradila srdačnim, gromoglasnim pljeskom na koji smo mi uzvratili dvostrukim bisom. Drugi bis bio je naš legendarni bećarac koji smo začinili zanimljivim, ljupkim tekstovima i onim što nosimo u sebi - slavonskom, hrvatskom dušom, koju je publika bez sumnje prepoznala i neiscrpno pljeskala još dugo nakon što smo se povukli s pozornice.


U svakom slučaju, vrijedi pohvaliti se da je dvorana u kojoj smo pjevali bila popunjena, točnije, program je gledalo 1200 ljudi. Među njima su bili mnogi mađarski dužnosnici, ali i naš ministar kulture Božo Biškupić koji nam je u susretu netom nakon programa ponosno izjavio da smo svojim nastupom osvjetlali obraz Hrvatskoj.
Radujemo se ponovnom susretu Reprezentacije 1.lipnja u KD Vatroslava Lisinskog kada će se održati Šokačka rapsodija uz Sto tamburaša i Zwizde!
Za sam kraju, poklanjamo vam još jedan niz fotografija nastalih tijekom koncert dok smo čekale svoje zvjezdane trenutke!
Post je objavljen 21.05.2010. u 14:41 sati.