Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Madonna progovorila o osudi dvojice gay muškaraca

Sud u Malaviju osudio je homoseksualni par zbog "izopačenosti" i "neprirodnih radnji". 26-godišnjeg Stevena Monjezu i njegova 20-godišnjeg partnera Tiwongea Chimbalangu policija je uhitila u prosincu 2009. dok su proslavljali svoje zaruke. Od tada su bili u zatvoru u kojem bi, po nalogu suda, mogli provesti još 14 godina. Obojica su porekli optužbe, a njihovo je uhićenje u Malaviju izazvalo javnu debatu o homoseksualnosti.

Tamošnji poltički i religijski vođe smatraju da je homoseksualnost neprirodna i pogrešna dok skupine za zaštitu prava homoseksualaca ovih dana pokreću kampanju za promjenu zakona kojim se diskriminira ljude drukčijih seksualnih sklonosti.

Zapadni donatori koji pomažu Malaviju također rade pritisak na vladu tražeći da prestanu s nasiljem nad homoseksualcima i njihovom javnom diskriminacija te da se u zakonu promijene odredbe koje homoseksualnost tretiraju kao neprirodnu i izopačenu pojavu.

Izvor: Večernji


Madonna je dala službeno priopćenje za podršku dvojice muškaraca koji su osuđeni na 14 godina zbog "neprirodnog ponašanja".

"Šokirana sam i tužna zbog odluke koja je donešena na malavijskom sudu, koja osuđuje dva nevina muškarca na zatvorsku kaznu. Vjerujem u jednaka prava za sve ljude, bez obzira na godine, rasu, boju, religiju ili seksualnu orijentaciju. Malavi je danas napravio veliki korak unazad. Svijet je ispunjen s boli i patnjom, stoga mi moramo podržati naša osnovna ljudska prava da se volimo i da budemo voljeni. Pozivam sve napredne žene i muškarce u Malaviju i širom svijeta za izazov ove odluke u ime ljudskog dostojanstva i jednakih prava za sve."

Ured sekretara za tisak američkog predsjednika Baracka Obame je poslalo priopćenje: "Sjedinjene Američke Države strogo se protive osudi i gruboj kazni za Stevena Monjeze i Tiwongea Chimalagange u Malaviju. Nasilje nad osobama zbog seksualne orijentacije i spolnog identiteta je beskrupulozno, i u ovom slučaju ruši ljudska prava u Malaviji. Nagovaramo Malavi i ostale zemlje da prestanu uzimati seksualnu orijentaciju i spolni identitet kao osnovu za uhićenje, pritvor ili pogubljenje."

Potpišite online peticiju za njihovo oslobođenje: http://www.petitiononline.com/ilh605/petition.html


Post je objavljen 21.05.2010. u 11:48 sati.