Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić razgovarao sa predstavnicima Mladeži HDZ BiH Sarajevo

SARAJEVO-Predsjednik Vrhbosanskog županijskog odbora HDZ BiH Sarajevo Anton Rill i predstavnici Mladeži HDZ BiH Sarajevo razgovarali su u utorak, 18.05. u Sarajevu sa veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Tončijem Staničićem o problemima mladih u ovom gradu, uvjetima života i mogućnostima zapošljavanja.

U razgovoru sa Staničićem, predstavnici Mladeži HDZ BiH Sarajevo istaknuli su da se u posljednje vrijeme sve više sarajevskih Hrvata, mladih, obrazovanih, visoko kvalificiranih kadrova pridružuje ovoj stranci kako bi dali svoj doprinos u borbi za ostanak na ovim prostorima, a sa željom da se ostane u svom gradu i u svojoj zemlji, da se kroz život sa drugim narodima, radom i vlastitim sposobnostima doprinese izgradnji BiH, zemlje koja je bila i ostala domovina bh. Hrvata.



„A mladi, sposobni i školovani hrvatski kadrovi u BiH se mogu zadržati samo zaposlenjem“, poručuju iz Mladeži HDZ BiH Sarajevo, te ističu da očekuju od hrvatskih predstavnika i hrvatskih gospodarstvenika u BiH da im u tome pomognu.
Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić složio se sa predstavnicima Mladeži HDZ BiH Sarajevo da je zapošljavanje osnov i preduvjet za ostanak Hrvata u Sarajevu i BiH.
„Sarajevo se uvijek posmatra sa političke točke, prave se politički planovi, a pri tom se zaboravlja koliko je malo Hrvata tu ostalo. Najvažnije je zaposliti obrazovane, školovane ljude, jer ako se po tom pitanju ne učini ništa, sve drugo se neće imati za kog raditi. Važno je potaknuti hrvatske investicije i gospodarsku suradnju. A hrvatske političke stranke u BiH moraju odrediti listu prioriteta hrvatskog naroda u BiH. Treba se biti uporan, istrajati u svojim nakanama i svoju budućnost gledati u BiH. Republika Hrvatska će uvijek voditi brigu o Hrvatima u BiH, ali bh. Hrvati moraju se boriti sami za sebe“, istaknuo je Staničić.
Predsjednik Vrhbosanskog županijskog odbora HDZ BiH Sarajevo Anton Rill istaknuo je da se Hrvati Sarajeva i BiH kroz kvalitetne kadrove i prezentacijom svoje kulture i onoga što jesu mogu izboriti za mjesto koje im pripada u ovom društvu.
„Cilj nam je animirati sve naše intelektualce i uključiti što više kvalitetnih ljudi. To je naš put u budućnost“, rekao je Rill.
Ovom prilikom tajnik veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH Mirela Lucić upoznala je nazočne sa projektom pomoći Vlade Republike Hrvatske mladim hrvatskim obiteljima u BiH i u Sarajevu.

Ivana Rodić


Post je objavljen 18.05.2010. u 21:14 sati.