Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Varšavska - foto izvještaj


Što se u Varšavskoj zbivalo jučer i danas, ne trebam pretjerano opisivati, jer ste sigurno svi već vidjeli. U nastavku na prethodne moje dnevnike, na preneseno priopćenje stranke Zelena lista, pridružene članice Europskih zelenih ,koja ima 14 vijećnika u Vijećima gradskih četvrti Zagreba, i Zajednice Humanitas, koja okuplja sekularne humaniste, agnostike, ateisti isl., evo dodajem samo nekoliko fotografija.

Dežurao sam od 8 do 12 sati. Nije se tada ništa osobito događalo: uspostavila se crta bojišnice i obje strane čuvale su svoju stranu, razdvojene s metar-dva razmaka. Prostor, na koji HOTO polaže pravo, pod opsadom je, iako su u neposrednom dodiru s opkoljenima samo male isturene trupe pobunjenika.



Tijekom noći, aktivisti koji su dežurali, smjestivši se na srušenoj ogradi, improvizirali su šator pomoću prozirnih komada plastike. Iznenađujuće dobro je stajao!



Dalje u Varšavskoj, prema zapadu, nije postavljen šator. Lanac zaštitara čuva - ništa...



Snimljeno iz neobičnog kuta: preko ograde na sjevernoj strani Varšavske, koja još stoji, zaštitarima iza leđa.

Prethodne tri fotografije snimljene su ujutro, između 8 i 12 sati. Presotale popodne, između pet i sedam ,prije i za vrijeme prosvjeda.

Prije početka prosvjeda, u 17 sati, bila je tiskovna konferencija na kojoj je sudjelovala većina od 14 izabranih vijećnika Zelene liste u vijećima četvrti u Zagrebu. Crvenokosa u prvom članu je Svjetlana Lugar, vijećnica u Novom Zagrebu istok, inače također poznata blogerica. Iza, ekipa specijalaca koji su morali strpljivo prostajati.



Oko pola šest, specijalci su postavili ograde, tako da je 500 ljudi koji su se okupili u Varšavskoj ostalo iza nje, a ostali vani. Ja sam bio s unutrašnje strane.



Koga ovaj zapravo čuva od koga?



Širi izbor fotografija u dva albuma na facebooku:

Varšavska, 18.05.2010. ujutro

Varšavska, 18. svibnja 2010. popodne

Ima puno drugih fotografija okolo, na facebooku i raznim sajtovima, pa neću posebno davati poveznice.

Post je objavljen 18.05.2010. u 23:59 sati.