Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Varšavska - foto izvještaj


Što se u Varšavskoj zbivalo jučer i danas, ne trebam pretjerano opisivati, jer ste sigurno svi već vidjeli. U nastavku na prethodne moje dnevnike, na preneseno priopćenje stranke Zelena lista, pridružene članice Europskih zelenih ,koja ima 14 vijećnika u Vijećima gradskih četvrti Zagreba, i Zajednice Humanitas, koja okuplja sekularne humaniste, agnostike, ateisti isl., evo dodajem samo nekoliko fotografija.

Dežurao sam od 8 do 12 sati. Nije se tada ništa osobito događalo: uspostavila se crta bojišnice i obje strane čuvale su svoju stranu, razdvojene s metar-dva razmaka. Prostor, na koji HOTO polaže pravo, pod opsadom je, iako su u neposrednom dodiru s opkoljenima samo male isturene trupe pobunjenika.Tijekom noći, aktivisti koji su dežurali, smjestivši se na srušenoj ogradi, improvizirali su šator pomoću prozirnih komada plastike. Iznenađujuće dobro je stajao!Dalje u Varšavskoj, prema zapadu, nije postavljen šator. Lanac zaštitara čuva - ništa...Snimljeno iz neobičnog kuta: preko ograde na sjevernoj strani Varšavske, koja još stoji, zaštitarima iza leđa.

Prethodne tri fotografije snimljene su ujutro, između 8 i 12 sati. Presotale popodne, između pet i sedam ,prije i za vrijeme prosvjeda.

Prije početka prosvjeda, u 17 sati, bila je tiskovna konferencija na kojoj je sudjelovala većina od 14 izabranih vijećnika Zelene liste u vijećima četvrti u Zagrebu. Crvenokosa u prvom članu je Svjetlana Lugar, vijećnica u Novom Zagrebu istok, inače također poznata blogerica. Iza, ekipa specijalaca koji su morali strpljivo prostajati.Oko pola šest, specijalci su postavili ograde, tako da je 500 ljudi koji su se okupili u Varšavskoj ostalo iza nje, a ostali vani. Ja sam bio s unutrašnje strane.Koga ovaj zapravo čuva od koga?Širi izbor fotografija u dva albuma na facebooku:

Varšavska, 18.05.2010. ujutro

Varšavska, 18. svibnja 2010. popodne

Ima puno drugih fotografija okolo, na facebooku i raznim sajtovima, pa neću posebno davati poveznice.

Post je objavljen 18.05.2010. u 23:59 sati.