Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Šest godina postojanja bloga


Na današnji dan prije šest godina otvorio se ovaj blog i od tada punih šest godina intenzivno živi. Nastao je iz potreba obavještavanja igrača goa o zanimljivostima iz svijeta goa, a i iz bliže okolice, a ujedno, da onima koji go još neznaju, pruži mogućnost da upoznaju ovu misaonu igru.
Autor ovoga bloga živjaše i živi u Velikoj Gorici. U vrijeme pokretanja bloga u Velikoj je Gorici bilo vrlo živo igranjem goa. Radile su go-sekcije na svim osnovnim školama grada.
Go-klub 'Velika Gorica' izdavao je tada Go e-tjednik. Bilo je to tjedno glasilo kluba, koje se slalo elektronskom poštom članovima, roditeljima članova , institucijama s kojima se surađivalo … Bilo je puno materijala.
U ono doba je to bila treća godina izlaženja toga glasila kluba.
Sjećam se kako me polovinom svibnja 2004. upozorio Tom, tata male Tee, da je krenuo vrlo zanimljiv projekt informatičkog nastupanja i da je stvar potpuno besplatna. Ja nisam čovjek od novca. Sve što je vezano uz novac kod mene ne uspijeva. Rekoh Tomu da ću pogledati, jer rekao mi je da je to super stvar za mene i za poboljšanje ovakova rada u izvještavanju.
Znao sam pomišljati kako način slanja Go e-tjednika mnogima izgleda kao dosadno filanje poštanskih e-sandučića. Ovako će pogledati tko hoće i neću biti nametljiv.
Odlučno sjedoh 17. svibnja 2004. za komp i krenuo sam otvoriti svoj prvi blog.
Sve je to vrlo jednostavno, ali ja obično padam na jednostavnim stvarima. Komplicirane stvari su mi lake. Na faksu sam tako pao iz predvojničke. Na kraju nisam faks završio odustavši na drugoj godini. Valjda zato što je bilo jednostavno. Kako rekoh, bilo je jednostavno, ali nisam razumio što je što i čemu služi, pa sam čak i zaboravio što sam upisao pod korisničko ima i lozinku. Tako je prvi moj blog ostao otvoren, a da mu nisam nikada više pristupio.
Vidjevši da bi bilo dobro i korisno imati blog o gou, nakon razmišljanja i koncentriranja, odlučio sam ponovo otvoriti blog slijedeći dan 18. 05. 2004. Svaki korak koji sam uradio sam zapisivao. Napisao sam i prvi post i spremio ga u editoru.
Kojega li zadovoljstva: 'Pa to radi!'
Go e-tjednik sam uređivao još malo manje od godine dana. Sve je bilo i u blogu. Uredno sam spremao sve postove i sada je tu već velika arhiva.
Napunilo se 6 godina. Cijelo vrijeme blogom se bilježe novosti u klubu i Hrvatskoj što se goa tiče.
Evo, idemo i dalje. Autor još ima snage i volje.
Na nagovor novih prijatelja otvorio sam još jedan blog. Bilo je to za dušu u kojemu iznosim svoja razmišljanja. Već preko godinu dana ta razmišljanja objavljujem i u blogu na bloger.hr
I tako se navršilo šest godina moga bloganja. Radim to sa posebnim zadovoljstvom. Nažalost, vid mi je u međuvremenu vrlo oslabio, ali ide nekako. Tekstove radim pod 72 pixela.
Uslijed slabijega vida svijet gledam malo izmjenjeno, a to obogaćuje misli. Time su i veće mogućnosti za rad na blogovima.
Traje i vjerujem da će trajati…
Svako vam dobro svima … :)

bl. Muradenu


Post je objavljen 18.05.2010. u 11:51 sati.