Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirisnemisli

Marketing

Pun mi je tanjur....

U prošlom postu pisala sam o porukama koje nam šalje tijelo pa bi ovo ujedno bio nastavak čitanja poruka tijela no ovaj puta je poruka koju odašilje tijelo vezana uz hranu.
Već sam dugi niz godina uvjerena da hrana ima svoju frekvenciju te da ono što unosimo u svoje tijelo na neki način određuje kojim intenzitetom na skali nižih i viših frekvencija mi kao jedinke vibriramo u Svemiru.
Unazad deset godina kada sam postepeno osvješćivala ono što mi se događa na različitim razinama postojanja moj se jelovnik često mijenjao.Uočavala sam signale tijela i prilagođavala se novim frekvencijama.Proteklih nekoliko mjeseci osjetila sam reakciju tijela i potrebu da iz prehrane izbacim meso.
Budući da sam nekada davno bila zaluđena vegetarijanstvom te oduševljeno uživala u zelenjavi i sjemenkama objašnjavajući okolini zašto trebaju postati vegetarijanci ta cijela priča mi nije bila previše nova.Činjenica je da sam nakon tri godine moraliziranja na jednom roštilju kapitulirala masteći se ražnjićima i sve do nedavno konzumirala meso u prihvatljivim i zdravim količinama prihvaćajući to kao normalnu potrebu mog tijela.
Ono što me iznenadilo u ponovnom buđenju te vibracije je intenzitet i način na koji se poruka plasirala.

U zadnjih godinu dana ,intenzivnim buđenjem i spoznajom , odbacila sam niz nepotrebnih obrazaca i uvjerenja ,a sa starim i oronulim obrascima otpadale su i razne ovisničke potrebe ega kao što su alkohol,pušenje,seks na razini čiste tjelesnosti,depresije i krađa životne energije od drugih ljudi. Želim reći da su mi takve radikalne životne promjene već normalne i da se događaju bez nekog naročitog naprezanja no vođenje kroz spoznaju ponekad bude šokantno i poražavajuće.
Dakle,evo kako je moj organizam objavio potrebu za promjenom jelovnika.

Moji mirisni receptori su prilično osjetljivi i nadraženi i slobodno mogu reći da je miris prvi detektor i selektor za sve ono što mi vibracijski (ne)odgovara .Zato kad idem u kupovinu namirnica ,nekako manje kupujem gledajući ,a više njušeći. I tak je to počelo.Prvo su u trgovini one police sa povrćem i voćem.Tu dobro izvježbaš mirisne receptore tražeći rajčicu,papriku ili jabuku koja miriše na kišu ,sunce i zemlju.Među svim tim većinom plastičnim plodovima ,oni koji u sjemenkama njeguju život mirisom će vas dozvati da ih stavite u košaricu.



Na odjelu sa mesnim prerađevinama, gledajući hrpe „svježeg“ mesa njušila sam proces truljenja i raspadanja pa sam sve manje imala potrebu nešto kupiti.Priprema hrane je još dobra dva mjeseca prolazila bez previše senzacija no konzumiranje je bilo nemoguće zbog mirisa pečenja koji mi je bio tako odbojan(posebno oko kostiju) da o okusu nije vrijedilo ni raspravljati.



Nisam stavljala na sva zvona proces kroz koji prolazim no izbjegavajući meso osjetila sam predivne promjene na svom tijelu i unutar organizma.Bistrina i lakoća,jasni snovi i poruke,oslobađajuće meditacije . Metabolizam se ubrzao ,a višak topio.Zainteresirala sam se za prehranu po krvnim grupama gdje sam otkrila i fiziološko objašnjenje za poruke tijela.Mojoj krvnoj grupi odgovara vegetarijanski meni.Bila sam lagana,puna energije i zadovoljna.To nije bilo odricanje već buđenje.

Tada je u pravom trenutku do mene stigao interesantan film.

"Film ZEMLJANI (EARTHLINGS) je dugometražni dokumentarac koji govori o potpunoj ljudskoj ovisnosti o životinjama (koje se koriste kao ljubimci, za hranu, odjeću, zabavu i znanstvena istraživanja), ali on također prikazuje naš potpuni nedostatak poštovanja prema ovim takozvanim "ne-ljudskim opskrbljivačima". Tekst fima pripovijeda za Oscara nominirani glumac Joaquin Phoenix (GLADIJATOR), a glazbu za film je skladao Moby, umjetnik kojeg hvale kritičari i čiji se albumi prodaju u platinastim nakladama. Pružajući dubok uvid u trgovinu kućnim ljubimcima, uzgajivačnice pasa i skloništa za životinje, kao i u industrijske farme, trgovinu kožom i krznom, industrije sporta i zabave, te konačno medicinsku i znanstvenu profesiju, u ZEMLJANIMA se koriste skrivene kamere i dosad neviđeni materijali koji bilježe svakodnevnu praksu nekih od najvećih industrija na svijetu, koje se redom u potpunosti oslanjaju na životinje za ostvarivanje profita. Snažan, edukativan i provokativan, film ZEMLJANI je daleko najopsežniji dokumentarac ikad proizveden koji se odnosi na vezu između prirode, životinja i ljudskih ekonomskih interesa. Postoje mnogi filmovi o pravima životinja koji su vrijedni pažnje, ali ovaj nadmašuje te okvire. Film ZEMLJANI vapi da ga se pogleda. "

Budući da sam vizualni tip neke slike se duboko urežu u moju svijest i to je na neki način bio zaključak cijelog procesa.Svaka osoba koja želi znati istinu pogledat će ga i zatim suditi ,nikako prije,nikako bez gledanja.

ZEMLJANI (EARTHLINGS)



I to je bilo to .Nakon filma imala sam napade agresivnosti,oni koji su me promatrali znali su se šaliti da mi meso,njegova vibracija, izlazi iz tijela.Svinjske polovice su me proganjale i u snovima .Sve skupa bilo je pomalo spoznajno stresno no generalno sam se bolje osjećala na svim razinama.
Naišla sam na zgodan članak I hrana ima svoju vibraciju pa bih ga ovdje uklopila jer se dobro nadovezuje na priču.

I tak sad dok razmišljam o hrani,energiji potrebnoj za rad našeg tijela i vibracijama koje hrana proizvodi u glavi mi se stvori milion zbunjujućih potresnih slika,zvukova,blejanja i cviljenja stvarajući u meni prilični nemir i rastresenost ….


Stišam misli,zatvorim oči,utonem u sebe i ugledam livadu na kojoj pasu životinje,sunce grije,potočić žubori…na stolu voće povrće,kruh,zrnje i med….grleći život s ljubavlju prihvatim tanjur pun sreće i veselja uživajući hrani koja ne vibrira strahom,boli i patnjom.Do sita se najedem osluškujući kako mi tijelo zadovoljno titra vibracijom mira i ljubavi.





Namaste!


Post je objavljen 18.05.2010. u 10:28 sati.