Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Zanimljivost iz Austrije, nebi bilo loše to orgarnizirat i kod nas.

Prenosim sa Križa života.

U NOĆNIM SATIMA STOTINE CRKAVA OTVARAJU SVOJA VRATA
Austrijski projekt: Duga noć crkava

Sedamsto crkava diljem Austrije priprema se za ''Dugu noć crkava“ (Lange Nacht der Kirchen) koja će održati u petak 28. svibnja. Riječ je o projektu koji je od početka imao pozitivni odjek kod Austrijanaca. Crkve svih kršćanskih konfesija u Austriji otvorene su tijekom cijele noći i oduševljavaju posjetitelje.

“Projektom želimo privući posebno one ljude koji inače prolaze pokraj crkve i potaknuti ih da bolje upoznaju Crkvu i ljude“, istaknuo je voditelj projekta Bernhard Linse iz Beča.

Projektom se također žele naglasiti pozitivna atmosfera i zajedništvo ljudi, a u crkvama se posjetiteljima nude različiti sadržaji – razgovor, slušanje, meditacija, pjevanje, slavljenje, molitva. Događaj ima i ekumenski predznak jer u njemu sudjeluje svih 14 kršćanskih zajednica koje su zastupljene u Ekumenskom vijeću crkava.

Austrijska ideja proširila se prošle godine izvan granica i postala svojevrsni izvozni proizvod. Tako će se na isti dan 28. svibnja održati druga po redu noć crkava “Noc kostelu“ u Češkoj, u pet biskupija i otprilike dvjesto crkava.

Projektom želimo privući posebno one ljude koji inače prolaze pokraj crkve i potaknuti ih da bolje upoznaju Crkvu i ljude, istaknuo je voditelj projekta Bernhard Linse iz Beča.

18.5.2010 piše: Marijana Andrić


Post je objavljen 18.05.2010. u 09:57 sati.