Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/windfuckersister

Marketing

Don Kaćunko vs Metallica - update

Članak s Dnevik.hr-a:

Zagreb, 17.05.2010., 18:05 | Lana Vukičević

"Na svojem blogu Don Anđelko Kaćunko osvrnuo se na koncert skupine Metallica u Zagrebu.

Ne samo da je nastup Metallice u Zagrebu usporedio s dolaskom Vraga na Zemlju, već je sotonizirao bend i njihovu glazbu smatrajući da su mladi koji štuju njihov glazbeni izričaj najblaže rečeno dezorijentirani, dok ovi sotonski glazbenici veličaju samoubojstvo, Vraga, pakao i prelijepu nasilnu, prljavu i ljepljivu smrt.

Nagađam kako gospodin Don misli kako bi svi trebali na 'repeat' slušati varijacije na temu Ave Marije, ili uglazbljenu nedjeljnu misu, ali nikako u sotonističkoj metal/rock verziji, već uz gusle i sopile s dodacima flaute, orgulja, harfe, mandoline i sandoline koje prate glasići zamamnih maloljetnih ministranata.

Dakle, u nastavku kopi-pejstamo najzanimljivije retke Kaćunkovog bloga kojim je nešto pokušao reći.

'Izvjestan broj njihovih pjesama veliča samoubojstvo, mržnju i beznađe ter njima poručuju kako je smrt bijeg u svijet “crnila”. Često u pjesmama zazivaju smrt, dajući joj prijateljsku dobrodošlicu u svijet frustracija, boli i neuspjeha, što za posljedicu ima dezorijentiranost mladih u ovome svijetu. Slušajući tu glazbu nezreli mladi lako se poistovjećuju s njihovim glazbenim izričajima i idejama.'

'Naivni slušatelji ih brane pozivajući se na pjesme u kojima nema veličanja zla, kao što su: One, Nothing Else Matthers, Creeping Death i neke druge. No, to je površno i plitko opravdanje kada znamo da Metallica ima vrlo konkretne tekstove s opasnim porukama i posljedicama za slušatelje. Mnogi slušatelji opet izjavljuju da ih ne zanima zlo, naprosto se uz tu glazbu osjećaju cool. Nažalost, nisu svjesni da nezainteresiranost slušatelja za zlo ne može ga sačuvati od štetnih posljedica, bez obzira izlaže li mu se aktivno ili pasivno! Zlo uvijek djeluje! A najjače na onoga tko “mozak pušta na pašu”!'

'Upozoravajmo ljude, posebno mlade, na zlo sjeme u nekim pravcima zabavne glazbe. Potičimo ih da pročitaju knjižicu HOĆEMO SAMO TVOJU DUŠU - Rock glazba i okultizam. Posvješćujmo ljudima da đavao svaku ljudsku riječ (posebno PSOVKU!) i čin, pa čak i one šaljive, uzima potpuno ozbiljno! '

Malina na šlagu, Metallica na Vragu:

'Naravno, đavlom i vradžbinama ne treba se Kristov sljedbenik opterećivati, ali razborit čovjek mora biti svjestan u kakvom se magijskom okruženju nalazimo i kako se okultnim duhovima organizirano prožimaju mnoga područja javnog života. Pritom ima i onih koji za novac i slavu prodaju i vlastitu duša đavlu! U toj “branši” su i organizatori takvih “paklenskih” koncerata. Ipak, morali bi promisliti kako se misle tako usrećiti dok mnoge unesrećuju gurajući ih u sotoninu mrežu!'

Kaćunko nema pojma o čemu govori

Najzad, kontaktirali smo gospodina Kaćunka da čujemo što je svime ovime htio reći: 'Ljudi slušaju glazbu površno i uopće ne razmišljaju iz kojeg duha je to stvoreno, samo 'seks, drags i rok', to nije od dobroga duha. Lucifer i Mihael, to nije od Boga'. Onda sam ga upitala koliko poznaje bend o kojem govorimo, koji mu je album najviše zapeo za uho i koju bi pjesmu izdvojio (najbolju i najgoru), na što nije baš ništa odgovorio: 'Ja procjenjujem mozaik, a ne kockice. Nije potrebno znati sve, vaš je problem taj što vam je Metallica pitka'.

Isusa ti boga, taj čovjek ne zna o čemu govori! Prvo, ne poznaje opus niti dugogodišnji rad benda kojeg proziva, drugo, njegove slušatelje stavlja u kutiju zavijenu u vječno crnilo iz koje ih može izvući, nagađam, beskrajno čitanje Biblije i slušanje Ave Marije. Naravno, oslabjelu kompetentnost u raspravi nije želio priznati. Iako mi se s njime više nije dalo razgovarati, jer očigledno nemamo o čemu, upitala sam ga čiju bi glazbu preporučio ljudima. Istaknuo je Gibonnija:

'To je kvaliteta, poetsko, zdravo i kršćanski indirektno', kazao je Kaćunko opet siromašan informacijama, jer to ne bi izrekao da zna kako je Gibonni bio član čak dva (sotonistički nastrojena pretpostavljam, iz Luciferovog ognjišta potekla) hard/heavy metal benda - Osmog putnika i Divljih jagoda.

Na pitanje smatra li 'sotonizirane' poklonike Metallice neinteligentnima, budući da su vođeni Vragom i beštijama vječnog pakla, nejasno je prozborio: 'Ima i inteligentnih, ali inteligencija ne znači ujedno sposobnost moralno etičke prosudbe nečega, jer je inteligencija prirodan dar'. A onda mi je došlo da se prisjetim dana kada je na press konferenciji povodom objave dragao naslovnicu knjige 'Gola istina' najsisatije žene u zemlji Nives Celzijus. Kazao je da ju je podržavao 'jer se odlučila za obitelj' (iako Nives nema problema s time da joj djecu čuvaju dadilje dok se ona gola rasteže za naslovnice mnogobrojnih časopisa i govori o ukrućenim penisima u knjizi i na blogu, op.a), dok recimo za Anu Magaš nije čuo."
_______________________________________________________________

Ponekad mi malčice nedostaje Kaćunko ovdje na blogu. Da, znam da je to vrlo mazohistička izjava, ali otkad je otišao nije se pojavio nitko tko bi mu bio dostojna zamjena. Recimo da ima jedna blogerica koja je na dobrom putu, ali nema ni zrnce karizme koju je Don Blog imao. Uzalud joj postovi vrište od nacionalističkih poruka upakiranih u celofan velike vjernice (molim da se uzme u obzir da ja inače prave vjernike poštujem bez obzira na to što osobno nisam vjernica), to ipak nije - to. Kaćunko je jedan i jedinstven stvor.

Što se mog komentara na gore navedeni članak tiče, ništa manje (ni licemjernije, a bogme ni arogantnije) od Ćunka nisam ni očekivala. Jedino što mu zamjeram - ogadi mi brate Gibonnia!

Update: Evo nadasve moralne i hvale vrijedne pjesme Kaćunkove pulenice.A evo i Metallice i njihovih sotonskih stihova.A evo i teksta pjesme:

Say your prayers little one
Don't forget my son
To include everyone

I tuck you in, warm within
Keep you free from sin
'Til the sandman he comes

Sleep with one eye open
Gripping your pillow tight

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Something's wrong, shut the light
Heavy thoughts tonight
And they aren't of Snow White

Dreams of war, dreams of liars
Dreams of dragon's fire
And of things that will bite, yeah

Sleep with one eye open
Gripping your pillow tight

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Now I lay me down to sleep
Now I lay me down to sleep
Pray the lord my soul to keep
Pray the lord my soul to keep

If I die before I wake
If I die before I wake
Pray the lord my soul to take
Pray the lord my soul to take

Hush little baby don't say a word
And never mind that noise you heard
It's just the beasts under your bed
In your closet in your head

Exit light
Enter night
Grain of sand

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Boo! Yeah yeah!

We're off to never-never land
Take my hand
We're off to never-never land
Take my hand

We're off to never-never land
We're off to never-never land
We're off to never-never land

Evo, čak se i molitva za laku noć spominje u pjesmi.

Koji od ta dva spota biste radije pustili malom djetetu?
Post je objavljen 18.05.2010. u 08:03 sati.