Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melez

Marketing

Operacija aquatlon Ptuj ...

Započela je u subotu u 13 h, kada smo se okupili na Potoku kod "klupskog" posuđenog kombija. Naš kombi odvezao je ekipu kadeta i juniora na duatlon u Žrnovnicu. Damir je rekao da je ovo povijesni dan za naš mali klub, jer su dva kombija odvezla dvije ekipe na dva različita mjesta.

Dakle, dva trenera i sedmero djece, krenuli smo oko 13:30 prema Ptuju, najstarijem slovenskom mjestu. Put je protekao ugodno, iako nas je stalno pratila kiša. Imali smo nekoliko neplaniranih zaustavljanja zbog mučnine, nužde i sličnih "dječjih bolesti". Čim smo stigli, na brzinu smo pobacali stvari u mali simpatični hostel, i odjurili na bazen da obavimo većinu formalnosti oko prijava, kako bi sutra mogli dulje spavati. Za večeru sam pripremio paštu sa umakom od rajčica, koju su djeca jednoglasno pohvalila kao nešto od najboljih jela koja su probali (fusilli+gotovi umak!!!) Nakon kratke šetnje i ludog šopinga (5€ u komadu) upriličili smo pijama party, za koji sam pripremio najbolji kakao koji su probali (instant!!!). Party je naprasno prekinut zbog jednog (jedinog osim nas) njurgavog gosta kojemu je smetala buka. Ostatak vremena do spavanja iskoristili smo za isprobavanje brzog navlačenja tenisica, svi osim Chiare koja me je uvjeravala da je sama sve podesila i isprobala i da joj ide odlično. To se sutradan pokazalo kao kobna greška koja ju je stajala pobjede.

Nedjelja je osvanula sunčana i topla, upravo idealno vrijeme za utrku. Najprije su startali dječaci i djevojčice rođeni 2001. i mlađi. Nakon 50 metara plivanja Chiara je izašla kao vodeća iz bazena, ali onda je uslijedilo oblačenje tenisica koje mi se učinilo kao da traje bar tri minute! Ipak, velika prednost sa plivanja osigurala joj je drugo mjesto nakon još 400 m. trčanja. Njena mlađa sestra Gioia ostvarila je plasman na 4. mjesto.Uslijedila je utrka od 100 m. plivanja i 800 m. trčanja za dječake i djevojčice rođene 1999. i 2000. U ovoj utrci konkurencija je bila strahoviti jaka, potpuno me je iznenadila, gotovo šokirala kvaliteta i utreniranost tih malih slovenskih triatlonaca, tako da su naši glavni aduti Pjeter i Lucija završili "tek" na 8. odnosno 10. mjestu! Lucijino vrijeme od 5:25 min. lani bi bilo sasvim dovoljno za pobjedu i bolje je od onoga što sam očekivao.

Iduće godine Pjeter još uvijek ima pravo nastupa u istoj kategoriji, a nadam se da će mu se pridružiti i naši najjači aduti Dora i Dorotea, koje ovaj put nisu mogle nastupiti iz opravdanih razloga. Vjerujem da će se njih troje, uz poneko novo ime, moći ravnopravno suprotstaviti slovenskim "vanzemaljcima". Nakon utrke djeca su uživala u ponuđenim atrakcijama poput raznoraznih vodenih tobogana, aquagana i slično, kao i u dobrom ručku i bogatim nagradama, tako da ovu utrku valja debelim flomasterom potcrtati u svakom slijedećem klupskom kalendaru.

Kompletni rezultati






Post je objavljen 17.05.2010. u 14:49 sati.