Image and video hosting by TinyPic Biftek na maslacu oliti bjeg od brackih korjena,feta.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/feta

Marketing

Image and video hosting by TinyPic Biftek na maslacu oliti bjeg od brackih korjena

Ovu san ricetu nasa na netu i mogu rec da se pokazala kao ubojita metoda za ubijanje svakog razgovora za vrime jela, osin mrmljanja sebi u bradu u stilu – a heba te sta je ovo dobro !
Toliko gusti na jednon pijatu se ne vidjaju svaki dan.

Malo san je preradija po svome, po obicaju.
Inace nisan ljubitelj nikakvih soseva na zdravom friskom mesu, ali ova me je kombinacija razoruzala

Operacija ide ovako:

Najprije se priprema namaz.
Pripremi se 60 g omeksanog maslaca, luk isicka i protisne tako da postane ka pasteta. Nasicka petrsimula.
U zdjelu se stavi maslac, malo luka i isisckanog petrsimula. Malo soli, papra. Plus dvi tri kapje limunovog soka. Konacni okus je uvik daleko od prvog ali nan daje mogucnost da bez greske dodjemo do cilja. Misajuci dodajemo zacine po zelji. Namaz je gotov kad se okus maslaca stopi sa lukom i petrsimulom, a limunov sok dade ostrinu koja ce povezati namaz sa meson. Triba bit oprezan sa limunovin skokon jer se lako moze dogoditi da jedna kapja viska napravi da limunov sok prevlada u namazu i onda biftek gubi onu svoju punocu.
Za pravu miru triba eksperimentirat jerbo namaz ne smi mesu oduzest onu prirodnu dimenziju a istovremeno mu triba dat sirinu okusa koju ne posjeduje sam po sebi.

Meso se priprema jednostavno
Od srednjeg dijela bifteka narezemo odreske debljine 4 cm i zacinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo preostali maslac pazeci da ne dimi. Na takav maslac stavimo peci bifteke, sa svake strane po prilici cetiri minute. Gotove bifteke posluzimo na prepecenim fitama staroga kruva na kojima su prethodno ociscene kore.

Evo kako to izgleda:

Image and video hosting by TinyPic

Slika san biftek bez priloga jer i tu je isto kvaka.
Ako zelite koliko toliko “zdrav” obrok, onda ce te kao prilog skuhati neko povrce ili bar salatu. Nista loseg u tome ali…ako ste vec otisli toliko daleko, kupili bocu dobrog (skupog) crnog vina, platili nekoliko stotina kuna za biftek i potrudili se napravit namaz od maslaca, onda ce te sljediti ovo sta je dalje napisano.
Prije nego se biftek stavi na maslac, pripremi se kumplir I to tako da se izreze na sitne fete, ne vise od 3-4 mm debele. Tako sitno izrizani kumplir se pofriga u sojinon ulju. Bitno je da kumplir pliva u ulju dok se friga jerbo triba ostat mekan kad je gotov.

Kombinacija tako spremljenog kumplira i bifteka na fiti kruva, pokrivenog namazom od maslaca predstavlja dobitnu kombinaciju za nepce.
Ukoliko zelite uzivati u dobrom vinu nakon svakog zalogaja, ne dodajite nikakvu salatu niti povrce koje u sebi sadrzi tekucinu jer to ubija zov mesa za vinom i istovremeno smanjuje pozitivni medicinski ucinak obroka na vase zdravlje.

Za pripremu ovog jela potribno je:
- Biftek (fita od 4 cm po osobi!)
- maslac – oko 100 g
- luk – po zelji i ukusu
- petrsimul – po zelji i ukusu
- par kapi limunivog soka (oprez pri upotrebi!)
- kumplir – po zelji
- par fita staroga kruva
- sojino uje – da kumplir pliva u njemu dok se friga
- papar - frisko mliveni!
- boca vrhunskog crnog vina
- dobro drustvo

Ovi pijat je Meka za gurmanskog vjernika i bez sumnje jedan od najlipsih primjera druzenja majke prirode i ljudske maste.




Post je objavljen 17.05.2010. u 14:30 sati.