Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanrakitic

Marketing

Ivan za Niku Kovača?

Izbornik Slaven Bilić okupio je reprezentativce, te kreću u Bad Tatzmannsdorf, kamp gdje će se Vatreni pripremati za prijateljski okršaj sa Austrijom. Program naše reprezentacije izgleda veoma bogat, kao da igramo na SP - a u biti ne igramo.
Reprezentacija Hrvatske okupila se u Sheratonu odakle će krenuti za Bad Tatzmannsdorf. Nekolicina standarnih igrača nije se pojavila iz više razloga: Olić i Pranjić igrat će finale Lige prvaka, Kranjčar i Ćorluka su ozlijeđeni, dok se Križanac nedavno povukao iz nacionalne vrste.
Program i raspored Vatrenih je veoma bogat, poput reprezentacija koje igraju Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a na kojem neće biti Hrvatske. Najprije slijedi dvoboj s Austrijom 19. svibnja, a zatim i susreti s Walesom i Estonijom.
"Pokušat ćemo isprobati što više kandidata, odigrati dobro, upoznati igrače s planom koji nas čeka i u tom smislu napraviti neke treninge. Naravno i ostvariti pozitivne rezultate, zadržati rejting na ljestvici Fife koji nam je također bitan", rekao je u uvodnim riječima Slaven Bilić, prenose Sportske.
Osvrnuo se Nane i na Ivana Rakitića koji je u Schalkeu na proljeće odigrao vrlo dobro. Raketa bi čak mogao biti idealna zamjena za legednarnog bivšeg kapetana, Niku Kovača.
"Po igri nisu njih dvojica baš tako slični. Premda je točno da Rakitić nije samo suptilni majstor lopte, on trči, voli trenirati, strašno je zahvalan za trenera, jednostavno obožava nogomet. On to apsolutno može igrati. Ivan i Niko toliko su kvalitetni i kompletni da je Kovač trajao, a Rakitić će sigurno trajati. Veznjaci ne mogu biti europske klase ako su jednostrani. Svatko je u jednoj fazi bolji, ali moraju biti dovoljno dobri u svim segmentima".
(057info.hr)

Post je objavljen 16.05.2010. u 14:33 sati.