Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Dr. Dragan Čović u posjetu Bosanskom Brodu

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, boravilo je u petak, 14. svibnja 2010. godine, u posjetu Bosanskom Brodu. Tom prigodom je izaslanstvo HDZ BiH posjetilo Župni ured te razgovaralo s hrvatskim povratnicima u ovaj kraj.
„Moram iskazati veliko zadovoljstvo zato što smo nakon određenog vremena opet ovdje u Bosanskom Brodu kako bi vidjeli kako danas živi hrvatska zajednica ovdje. Također, drago mi je što smo imali prigodu razmijeniti mišljenje s njima o problemima života, te o stvaranju kvalitetnijeg ambijenta kako bi se naši ljudi vraćali na ova područja. HDZ BiH će imati dovoljno energije kako bi svima, koji se žele vratiti, to i omogućili“, istaknuo je predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

Član Predsjedništva HDZ BiH i dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš je istaknuo kako je posebno zadovoljstvo kada dr. Dragan Čović dođe u posjet Bosanskom Brodu i da poruku iz tog grada svima onima koji pričaju što treba ovdje raditi, a rijetko ili skoro nikako ne posjećuju ovaj kraj. „Dr. Dragan Čović je spavao više puta u Bosanskom Brodu nego neki svi zajedno koji dijele lekcije i ridaju lažne suze za Bosanskim Brodom i Bosanskom Posavinom. Da nismo imali viziju prije deset godina, danas ovdje ne bi imali ništa. Sve ono što nam se dogodilo ovdje, skoro smo bili izgubili nadu. Prvih 7 – 8 godina, praktično, nakon Daytonskog sporazuma teško je bilo ikoga vratiti u ove krajeve. Međutim, kada su uz našu volju u ove kraje došli i naši svećenici i počeli graditi prve župne urede mislim da bi sve skupa išlo jako teško. Danas mi pomažemo preko Fonda za povratak, dijelom preko entitetskih vlada i Vlade RH. Jasno je da moramo povratak učiniti održivim“, istaknuo je član Predsjedništva HDZ BiH i dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš.

U izaslanstvu HDZ BiH bili su:
- dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH;
- Davor Čordaš, član Predsjedništva HDZ BiH i dopredsjednik Republike Srpske;
- Mijo Krešić, član Predsjedništva HDZ BiH, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli i zamjenik ministra sigurnosti BiH;
- Slavko Marin, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjegle osobe BiH i predsjedatelj državnog Povjerenstva za izbjegle i radeljene osobe;
- Mišo Relota, voditelj Ureda za odnose s javnošću HDZ BiH;
- Josip Jerković, predsjednik Regionalnog odbora HDZ BiH Bosanska Posavina;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH





Post je objavljen 14.05.2010. u 23:54 sati.