Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Piškimo u krevet.. Pa što??

bebac

Moje malo zlato od tri godinice i kusur koji dan se upiškila u gaćice. U vrtiću... Dva puta.. U jedan dan. Teta me je izvikala i još se uzrujala što ja nisam pretjerano impresioniran problemom. Hm, ajmo vidjeti što svemogući internet kazuje tko je u pravu i kada moramo skinuti dijete iz pelena bez incidenata....

Evo malo suhoparnih statističkih podataka. Prosječno se djeca skinu iz pelena sa 34 mjeseca ako su curice dok dečki sa 37 mjeseca završe svoje odvajanje od pelena. Naravno skidanje iz pelena nije gotovo sve dok ne piškimo u krevet. Tu statistika kazuje da smo u prosjeku ako imamo pet godina. Ha! Zanimljivi podaci? Jelda??

Ukoliko se trudite i vaše dijete i dalje piški u krevet. Možda ne morate odmah okriviti dijete, muža, okolinu ili J...u i njen antirecesijski program. Možda je stvar u mjehuru vašeg djeteta ili jednostavno nema osjećaj da mu je mjehur pun. Stvar koja će se sama od sebe riješiti. Bez vaših intervencija.

Drugi par čarapa je ako dijete ne piši u krevet duži period, recimo šest mjeseci. I onda počne opet. Tada se možete mrvicu zabrinuti jer bi to mogao biti pokazatelj upale mjehura..

kahlica

Što sam ja u vezi svega toga napravio??Naj bitnije je da djetetu na nikoji način ne namećete osjećaj krivice. Najjednostavniji razlog za to je što u principu dijete nije krivo. Kriva je priroda. Pa ako se želite sa nekim svađati nađite njenog šefa i recite mu što mislite o tim detaljima razvoja djeteta.

Doduše ponekada je teško ne poluditi. "Tatice ja sam se upiškila!", reće moja princeza
"pa pitao sam te pred pet sekundi dali ti se piški!?!?!?", mrvicu crven ću ja.. "jelda tatice da nema veze!!", reče moja princeza sa lukavim sjajem u očima.. "Nema dušo!". A znam da se namjerno upiškila jer sam je naljuti. No, ostanite totalno cool, imati ćete svoju priliku da joj vratite istom mjerom kada ostarite :-)

Zašto je bitno ne nametati osjećaj krivice, sigurno se pitate?! Pa jedan od glavnih razloga za pi pi u gaćice i krevet nakon što smo se riješili pelena je onaj emocionalne prirode. Dakle ukoliko dijete nešto tišti ono se brani tako da želi biti u periodu kada mu je bilo lijepo. A lijepo mu je bilo kada je bio beba.. I tako se vračamo korak natrag i piškimo u krevet. A ako još tome dodamo vaše uzrujavanje oko toga... Shvatili ste, zar ne??

Hm, kako bi bilo lijepo opet biti bebe. Neeee... Ipak idem na WC, mislim da ne bi bio shvaćen...

Home

Post je objavljen 14.05.2010. u 10:29 sati.