Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

16. Dječja smotra slovačkog folklora u Lipovljanima


U subotu 8. svibnja 2010. godine u Društvenom domu u Lipovljanima održana je 16. Smotra dječjeg slovačkog folklora u Republici Hrvatskoj. Lipovljani su ove godine prvi puta bili domaćini ove velike manifestacije.
Smotri su nazočile dječje skupine Matica slovačkih u Republici Hrvatskoj. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Saveza Slovaka RH.
Publici su se predstavile sa prekrasnim nošnjama i plesovima i pjesmom dječje skupine KUDA LIPA iz Lipovljana, Markovca, Zokovog Gaja, Jakšića, Jurjevca, Iloka, Radoša, Međurića, Soljana, Jelisavca, Miljevaca i Josipovca. Gosti ove prekrasne Smotre folklora bili su Dječja skupina KUDa Moslavina iz Kutine i Dječja skupina Češke bes ede iz Kaptola.
Skup je u ime domaćina pozdravio predsjednik Matice slovačke Lipovljani gospodin Branko Vincent, ravnatelj svih institucija Matice slovačke u Martinu gospodin Jan Eštok, načelnik Općine Lipovljani dipl ecc gospodin Mario Ribar, magistra Zdenka Čuhnilova zastupnica za nacionalne manjine u Hrvatskom saboru koja je ujedno i otvorila Dječju smotru slovačkog folklora u Republici Hrvatskoj. Smotri su nazočili predsjednik Saveza slovaka gospodin Andrej Kuric i član savjeta za nacionalne manjine gospodin Želko Lomianski.
Uz goste, kao domaćin, nastupila je mlađa skupina KUDa LIPA Lipovljani u subotu 8. svibnja 2010. na 16. Smotri dječjeg slovačkog folklora u Lipovljanima. Mlađa skupina predstavila se slovačkim plesom Ej rozmarjinček zeleni i Tancuj , tancuj , vikrucaj.
Koreografiju je postavio umjetnički koreograf Tihomir Krmek. Voditelj Tihomir Krmek. Pratnja tamburaški sastav KUDa LIPA, voditelj profesor Franjo Rodić.(M. Tisaj)

Lipovljani

Post je objavljen 09.05.2010. u 11:28 sati.