Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Julien Baillod, 19. maj live @ Klupce

Za sredu, 19. maj, najavljujemo koncert švajcarskog kompozitora Julien Baillod-a koji se nalazi na evropskoj turneji. Pre kratkog vremena, na putu za jug, vec je posetio galeriju Elektrika u Pančevu, dok će na putu iz Grčke ka Evropi održati još dva koncerta u Srbiji: u Crnoj Kući u Novom Sadu i u Klupčetu, u Zrenjaninu.



Koncert u Zrenjaninu počinje u 21 čas. Ulaznicu od minimalno 100 dinara, možete donirati u kutiju za dobrovoljne priloge.

Julien Baillod je švajcarski kompozitor i gitarista rođen 1972. godine, koji nakon angažovanja u post-rock i jazz-punk bendovima, stvara u različitim žanrovima koji se kreću od post-rio do savremene i elektronske avangarde.

Trenutno radi na više projekata:

- sa legendarnim Albert Marcoeur-om (F) počev od 2004,
- sa Jeroen Visser-om u duetu ./morFrom/. impro/concrete (CH/NL),
- sa Jean-Vincent Huguenin-om i Cédric Vuille-om u Ensemble Rayé (CH)
(ex-Débile Menthol članovi),
- sa ljudima koji su povezani sa ovim projektima.

Komponuje muziku za pozorište, ples i film, a uključen je u savremenu umetnost radom na zvučnim instalacijama i muzičkoj pratnji za autore kao što su Arthur de Pury, Martin Widmer, Jeroen Visser, Anthony Bannwart and Eric Thomas.

Bio je jedan od Julien Baillod-ovih solo projekata započet 2000. godine. Ovaj rad je o vremenu, propadanju, sećanju i prizivanju izbrisanih tragova, građenju sadašnjice od proteklih događaja. Bazirana na gitari i sporom i beskonačnom delay-u, muzika Bio je kontemplativna i hipnotišuća, oscilirajući između slasti i gorčine, lenjosti i nervoze. Okarakterisana je kao pre/post-drama muzika.

Muzička forma Bio se može porediti sa tehnikom frippertronics ili Brian Eno-vim double-revox manipulacijama, iako je u samom svom značenju savremena. Elementi se iznova i iznova recikliraju, često do potpunog propadanja, polako oblikujući plodno tle za novo seme. Kulturno recikliranje se potom odvija kao stvar po sebi, isto kao proizvodnja i bio-degradirajući proces.

posted by Klupče


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 11.05.2010. u 14:37 sati.