Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

In memoriam: Herkules

Sve je počelo sinoć. Izišla sam iz dvorane kina SC, tužna i potresena, uostalom kao i svi koji su gledali Ljubavni film Szabe. Sjela sam na Herkulesa i plakala putem kući. Ne znam da li je plakati na biciklu plus ili minus, ali to je svakako neizostavno iskustvo za svakog mipovca, koji su veoma emotivni, ali i svi redom odani biciklisti.
Eh, da sam tada znala da su te suze zadnje što ću lijati po Herkulesu.
Jutros sam se probudila i neočekivano odlučila otići u dućan, neočekivano jer smo Babrije i ja neozbiljne šinjorine koje ne izvršavaju kupovinu kad bi trebale nego samo kad nečeg ponestane pa prođe par dana pa osmislimo alternativnu zamjenu, e i tek nakon toga kupimo. Kad sam sišla ispred zgrade ostala sam zatečena. Herkulesa nije bilo. Pognute glave sam se vratila u stan i čekala da se šinjorina probudi da joj saopćim tužnu vijest.
A sada se prisjećam svih zgoda i nezgoda koje smo zajedno prošli: od neopisive sreće kad sam ga, uz pratnju Buraza, kupila prije tri godine, svih ljudi koje sam vozila na gepeku, svih padova, vožnji po gradu, posebice noćnih vožnji po pustom Zagrebu, što mi je bilo nešto najljepše, vožnje uz Caneta koji koči nogama, vožnje uz Ogijev Peugeot, uz stalne prepirke koji je ljepši, vožnja uz natapiranje šinjorine prema Miami Vice tulumu, sjedenje u parku dok Herkules ponosno stoji pored mene, mnogih odlazaka u bicikopopravljaonu, svih krasnih mladića i djevojaka tamo koji su kroz vrijeme već svi znali Herkulesa i sve njegove mane, prolaska Patti Smith pored Herkulesa dok sam ga čistila od ostatka viskija koji je izašao iz mene nakon suludog pijanstva s Pijavicom, veselja koje bi me proželo kad bi ga ujutro ugledala kako me čeka.. Da sam jučer znala da nam je to bila zadnja vožnja, ne bi se rastala s njim u suzama, a opet, možda je to i bio savršen rastanak.



(shvatila sam da nemam nikakvu fotografiju mog voljenog Herkulesa, osim jedne paparaci sminke s Index.hr gdje je uz nas dvoje pisalo – scena kao iz francuskog filmskog klasika. Kakav li smo samo tim bili nas dvoje!)

Image Hosting by PictureTrail.com

Neutješna Dudov


Post je objavljen 11.05.2010. u 12:05 sati.