Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nespula

Marketing

Novo zlato MVS "Nešpula"!

U subotu,17. travnja 2010 mješovita vokalna skupina „Nešpula“ KUD-a Matko Brajša Rašan iz Pule nastupila na 10. pjevačkom natjecanju „Zagreb 2010“. U F kategoriji gdje su se nalazili vokalni ansambli, što klape što vokalnih skupine, koji su izvodili skladbe isključivo folklornog sadržaja, „Nešpula“ je među 11 zborova i vokalnih skupina osvojila zlato s visokih 90,3 bodova.

Ova se mlada vokalna skupina predstavila zahtjevnim repertoarom, pa se tako istakla izvedbama triju skladbi folklornog sadržaja, a to su „Delat ću brajde“ pulskog skladatelja Damira Bužlete, „Čardaš“ Emila Cossetta te bugarska kompozicija „Dilmano dilbero“ Krasimira Kyurkchiyskia u obradi Nešpuline umjetničke voditeljice Tatjane Merkl.

Važno je spomenuti da ovo nije jedino zlato u pjevačkoj karijeri pulske mlade skupine. 2007. godine, Nešpula je osvojila zlatnu diplomu na prestižnom pjevačkom natjecanju u Pragu, a godinu nakon na natjecanju u Beču za svoj rad nagrađena je srebrom.

Za veliki uspjeh u Zagrebu zaslužni su odlični mladi pjevači: Doris Mejak, Tea Mužić, Dijana Rogulja Deltin (soprani), Tajana Šebek, Martina Šverko, Angelina Pilepić (alti), Ivan Žagar, Sandro Lučić, David Sarafimovski (basi), Višnja Pilepić, Maja Lipovčić, te pjevačica i umjetnička voditeljica Tatjana Merkl (tenori).

Nešpulu očekuju brojni nastupi, ujedno i natjecanje u Irskoj gdje će predstavljati Hrvatsku krajem ove godine, javljaju iz Nešpule.


Post je objavljen 11.05.2010. u 11:02 sati.