Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Mladi i Papa i Hrvati...

"I na današnju hrvatsku situaciju, mogu se primijeniti proročke riječi Pape Ivana Pavla II, koji je "živio u mnogim tminama, pod tvrdim totalitarističkim režimima", te vidio dovoljno da može "neslomljivo biti uvjeren kako nijedna poteškoća, nikakav strah nije tako velik da bi u potpunosti mogao ugasiti nadu što vječno izvire u srcima mladih ljudi"

Papa dalje poziva i zaklinje:

"Ne dajte da ta nada umre! Položite na nju svoj život!
...
"Nasljedujući Krista, vi trebate promijeniti i popraviti fokus ljudske (ili hrvatske? op.a) povijesti. Vašom vjerom, nadom, ljubavlju, vašom inteligencijom, odvažnošću i ustrajnošću morate humanizirati svijet u kojem živimo!"

Riječi upravljene svim mladima, a toliko snažne baš za Hrvate:"Dragi prijatelji, Crkva danas s povjerenjem gleda u vas i očekuje da postanete narod blaženstava!"

Evo, ove riječi aktualne i danas, pogotovo nakon susreta preko 30.000 mladih hrvatskih katolika u Zadru, napisala sam prije više od 8 godina, vezano uz susret mladih s Papom u Torontu!

Mladi i Papa i Hrvati

A danas se neki novi klinci, s novim Papom, opet dopisuju:

Novi mladi Hrvati s novim Papom

opet iz Zadra, gdje smo se 2003. dirljivo rastajali s Papom Ivanom Pavlom II, na kraju njegova 3. posjeta Hrvatskoj i 100. Apostolskog putovanja.

I sve je nekako skladno, logično, povezano, cjelovito...

A o susretu mladih u Zadru, pišu i nove danas predstavljene web stranice Zagrebačke nadbiskupije:

Na novim web stranicama Zagrebačke nadbiskupije...

Post je objavljen 10.05.2010. u 16:37 sati.