Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Krumpir iz Egipta

Uz svu onu mrkvu iz Austrije, poriluk iz Njemačke, brokulu iz Italije, jagode iz Španjolske, nisam mogla vjerovati da je moguće i ovo – krumpir iz Egipta! Dakle, kupovala sam u Lidlu i vidim dvije cijene za krumpir. Pogledam markicu – onaj pakiran u mrežici i jeftiniji je iz – Egipta, a onaj u rinfuzi i malo skuplji iz Hrvatske. Naravno, kupila sam ovaj naš, ali...

Dakle, nije sad da se baš čudim uvozu jer je činjenica da je, nažalost, većina naše hrane uvezena, no jesmo li baš spali na to da uvozimo krumpir iz dalekog Egipta??!! Prijevoz, ambalaža... i na kraju on još jeftiniji od domaćeg. A baš neki dan gledam reportažu iz Kaira, gdje živi oko 20 milijuna ljudi i ne sjećaju se kada su zadnji put vidjeli nebo od smoga... naravno, ne kažem da je krumpir uzgojen baš tamo, ali... opet mi nekako to sve ne štima i mislim da sve zaista ide k vragu, ako ne u cijelom svijetu onda u Lijepoj našoj svakako.

I još poslije u istom tom Lidlu gledam grah – onaj trešnjevac uzgojen iz SAD-a (a nigdje ne piše je li GMO ili nije, ali po cijeni možda ima i kakvih radioaktivnih sastojaka u sebi!), a drugi, onaj bijeli, stigao čak iz Argentine... Ma stvarno previše!


Post je objavljen 10.05.2010. u 08:46 sati.