Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Sekularni humanisti, na okup! :)


Nedjelja je, vrijeme za religiju. I za one, koji ne pripadaju nijednoj religiji. Vrijeme je, da se i u Hrvatskoj takvi udruže, organiziraju i traže svoja prava kao zajednica!

Nisam znao...Zajednica humanitas je organizacija civilnoga društva, koja okuplja muškarce i žene, koji prihvaćaju načela humanizma i sekularnog društva kao svoje uvjerenje (životni stav, svjetonazor). Registrirana je kao udruga po hrvatskim zakonima.

Ćlanom/članicom Zajednice Humanitas može postati svatko, tko prihvaća Minimalnu povelju humanizma Međunarodne humanističke i etičke unije (IHEU).

Zajednica teži što širem članstvu, da bi mogla ostvariti svoje zamašne ciljeve. Svjesni smo da će za njihovo ostvarivanje biti potrebne godine, možda i desetljeća, kako je to bilo i u drugim europskim zemljama u kojima djeluju članice Europske humanističke fede-racije (EHF). Unutrašnja organizacija i djelatnosti Zajednice razvijat će se širenjem članstva, slijedeći načela participativne demokracije.

Zajednica razvija financijsku samostalnost, da bi mogla održati punu samostalnost djelovanja. Financira se članarinama i donacijama članova i simpatizera, te vlastitim djelatnostima. Ne sudjeluje u natječajima insti-tucionalnih donatora i ne potpisuje ugovore o sponzorstvu. Od pravnih osoba moguće je prihvatiti određene usluge poput korištenja prostora ili materijalne poklone manje vrijednosti, bez uvjetovanja.

Kontakt na: sekularnihumanisti@gmail.com

Post je objavljen 09.05.2010. u 23:27 sati.