Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Kristov Stol i 1. petak - uplata za s. Lenku! 060-800-445! Hvala svima!



Evo, upravo sam se čula s Ekvadorom i s. Lenkom, i izvjestila je da smo ovaj mjesec ukupno prikupili i uplatili - 845 dolara! (200 eura iz Poljska, 200 eura iz Njemačke, i preko 2000 kn iz Hrvatske - od čega oko 100 kn, preko telefona - 060-800-445 - bit će otvoren još do kraja mjeseca! - hvala Davoru!)

S. Lenka vas sve puno pozdravlja, zahvaljuje i moli za vas! Baš kao i mala indijanska dječica, u njenom centru:


Pravi su mali Anđeli! Anđeli Srca Isusova! Hvala što im pomažete!

Posebna pohvala, uz inozemne uplate, dobročiniteljicama mjeseca iz Hrvatske - Tatjani iz Karlovca, i Idi s Korčule! I naravno svima!

A ja sam zadnjih tjedana imala i niz ekvadorskih druženja:



U posjet Zagrebu stigli su i misionari iz Poljske - Darek s obitelji, podijeliti s nama svoja ekvadorska iskustva (tako je bilo zanimljivo opet vidjeti časne, djecu i cure iz internata - makar samo na fotkama...I koliko su napredovali i narasli u tih nepunih godinu dana...) A naravno zajedno smo otišli i u Klub, da i oni vide ekvadorsku izložbu...Sada će slično sa svojim fotkama oni organizirati u Poljskoj...

A posjetila sam i Veronicu iz Ekvadora, koja se uskoro sprema tamo u posjetu, pa sam joj donijela mali paketić s pismima za društvo tamo!

(s Veronicom i Antom na splitskim Danima Ekvadora u studenom prošle godine)

A pri nedavnoj posjeti Beču, družila sam se i sa simpatičnom Eloisom, koja tamo živi i sestra je moje ekvadorske prijateljice, katehistice Marise - jako su slične, pa nije bilo nikakvih problema s prepoznavanjem i upoznavanjem:








A na kraju smo zajedno otišle i do hrvatskih mladih, u bečkoj frami, te im, uz blagoslov simpatičnog fra Željka, (na raznim jezicima :) pričale o misijama i Ekvadoru - prilično su se zainteresirali...A mi se ugodno iznenadile njihovom brojnošču, organziranošću i aktivnošću! Baš su se tih dana spremali i za doček grupe zagrebačkih framaša na vikend s njima u Beču!



Ekvadorka Eloisa je dakle posjetila hrvatsku misiju u Beču na Am Hofu, a ja njenu latinoameričku zajednicu u župi sv. Floriana...Baš je bilo zanimljivo!

Latinoamerička katolička zajednica u Beču

A i njima sam ostavila primjerak filma Crude - o ekološkoj borbi u ekvadorskoj Amazoniji, pa nek pogledaju i potpišu peticiju!

U Beču su se tih dana događale i druge doista zanimljive i nadahnute akcije, no ne znam da li ću ikad stići sve to napisati...

A moji prijatelji iz Rijeke, Marin i Jana, s kojima sam se par puta družila u Zagrebu, nakon vjenčanja, su se umjesto odlaska u Ekvador, odlučili za život na egzotičnom Mauricijusu...! Poslali su mi i adresu svog novog, jako zanimljivog bloga:

MauriciJana

Nek im je sretno i blagoslovljeno!

Uza sve misijske i ekvadorske akcije, i doma je sve super...Tetkica se dobro oporavlja, a mali Zvonimir fino napreduje! Došlo je i do prvih bliskih susreta i upoznavanja starijih i mlađih članova naše sve brojnije obitelji:



Dok smo mama i ja malenog upoznale još u rodilištu : ) Lijepo i nježno...I poticajno!


Pa nas se i vi sviju sjetite u molitvama, gdje ima puno članova, uvijek ima i puno molitvenih nakana, pa evo posebno vam preporučam najstariju Ćavaricu i najmlađeg Ćavara!



A uz njih, naravno - i sebe : )



Guram i neke nove projekte, možda odem na još jedan put, ako se sve posloži, no najprije treba dovršiti i prijevode...Uf!




Post je objavljen 08.05.2010. u 22:34 sati.