Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Juha s tortelinima

Ovo je recept iz časopisa Lisa: Čarolija okusa, br. 4. 18. 3. 2010. Nisam se baš držala recepta, mijenjala sam što mi nije odgovaralo: u procesu sam pražnjenja zamrzivača pa sam u juhu natrpala svakakvog povrća, zamrznutog i svježeg, i tome sam prilagođavala vrijeme kuhanja. Da ne kompliciram stvar, napisat ću originalan recept iz časopisa, pa ga onda svatko može prilagoditi sebi, ovisno o povrću kojim raspolaže. Umjesto tortelina, mogu i ravioli.

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
2 mrkve
400 g rajčica iz konzerve
1 l povrtne juhe (ili voda + kocka za juhu)
300 g miješanog zamrznutog povrća
250 g (kupovnih) tortelina s ricottom i špinatom (ili nadjevom po želji)
sol, papar
mljevena crvena paprika
nasjeckani bosiljak
ribani parmezan

Obje vrste luka oljuštite i nasjeckajte. Mrkve operite i očistite pa ih narežite na kockice.

Zagrijte žlicu maslinovog ulja te popržite obje vrste luka. Zatim dodajte mrkvu i pržite oko 5 min.

Ulijte juhu i narezane rajčice zajedno s tekućinom i kad zakuha, kuhajte na laganoj vatri oko 10ak min.

Onda umiješajte smrznuto povrće i kuhajte oko 5 min.

Pred kraj začinite solju, paprom i crvenom paprikom i dodajte torteline pa kuhajte da oni omekšaju (u originalnom receptu piše da se dodaju tortelini i juha se kuha još 2 min., ali moji tortelini nisu bili kuhani za 2 min., ja sam to kuhala još 10ak min.).

U kuhanu juhu umiješajte nasjeckani bosiljak, po želji, posipajte ju naribanim parmezanom i poslužite s poprženim kruhom koji ste natrljali češnjakom.




Post je objavljen 08.05.2010. u 09:47 sati.