Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Omen II: Damien (1978)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

The first time was only a warning...

Pratimo događaje iz prvog nastavka gdje je Damien jedini preživio od svoje obitelji te ga usvaja Richard Thorn, Robertov brat. Sada ima 13 godina i upisao je vojnu akademiju gdje postaje svjestan svojih mračnih moći. U međuvremenu, Zlo se rješava svih onih ljudi koji sumnjaju u Damiena da je antikrist...



Nastavljamo sa Omen serijalom. Prvi dio sam pogledao jedno barem 4 puta, dok njegove nastavke nisam imao prilike ni jednom popratiti. Vrijeme je za dvojku. Ovdje vidimo drukčijeg Damiena, starijeg i ne više toliko jezivog, utjelovljuje ga Jonathan Scott Taylor, kojega kasnije nigdje nismo uočili kao ni glumca Damiena iz prvog dijela. Gregory Peck je u prvom dijelu 'umro', a ovdje vidimo također jednog poznatog pokojnog glumca Williama Holdena, koji je umro 3 godine kasnije nakon snimanja. Mislim da se oko dvojke nema što previše pričati jer je takoreći, napravljena jako slično kao i prethodnik. Trajanje filma je minutu dvije razlike i film je vizualno i po nekim spletovima događaja jako slično napravljen. No, ipak ne znam koliko bi mi se to svidjelo da sam prvo pogledao ovaj, pa tek onda prvi dio, ali nema veze, Omenov drugi nastavak je ispao zapravo dosta zanimljiv i zabavan.



Iako iskreno ovaj dio nije trebao imati toliko trajanje jer je izgubio tu napetost koju je imao original, nije previše ni smetalo to jer je film ispunjen zanimljivim likovima i zanimljivom radnjom. U filmu se povećava broj ubojstava, ali su nekako previše obični s obzirom na to da mračnu silu nitko ne može zaustaviti i da može napraviti što god hoće. Ali evo dat ću primjer dobrog ubojstva: doktor ulazi u lift i odredi si kat na koji želi ić, međutim lift ga odveze 10 katova iznad i naglo ga počne spuštati, kada je pao, još u šoku pogine od električne žice koja pada i prepolovi mu tijelo. Yeah, good one ;)
Efekti nisu previše korišteni što je sasvim opravdavajuće i zadovoljan sam tom nekom jednostavnošću filma. Ali, postoji jedna veća mana filma: ima previše bezveznih dijaloga i puno se bezveznih scena ubacilo samo da bi se na neki način prikazala Damienova moć. Bezveze.



Uglavnom, drago mi je na neki način što sam pogledao i ovaj nastavak, makar nije nešto posebno ako ga uspoređujemo sa jedinicom, ali kao jedna individua je sasvim zabavan i pristojan. Vrijeme je za trojku.

Post je objavljen 07.05.2010. u 11:28 sati.