Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Stoljeća huje, ali ne i - sv. Duje!!!



Svečana proslava sv. Duje

"Papa je mislio na jednu drugačiju povijest, povijest koja ima svoju novost, početak i koja je uvijek iznova nova, neponovljiva.

To je povijest koja je započela s Isusom Kristom, to je povijest koju Bogu s ljudima gradi. U toj drugoj "skrivenoj" povijesti ne vrijede pravila iz one prve nego vrijede drugačija pravila, drugačija metodologija i drugačiji sadržaj.

To je povijest ne tek linearno protjecanje vremena nego milosno vrijeme spasenja. U toj novoj povijesti i čovjek ima mogućnost postati nov. Ne na način da izmjeni haljine koje nosi nego da postane nov tako da skine staroga čovjeka one prve povijesti i obuče novoga čovjeka. Nositelji ove druge "skrivene" ali istinske povijesti ne nastupaju bučno s nasiljem sa štropotom nego tiho, nenametljivo gotovo neprimjetno, naglasio je dr. Marasović.

Nositelji te povijesti jako dobro znaju razlikovati što pripada Bogu, a što caru. Nisu spremni ni pod cijenu vlastitoga života prinijeti žrtvu caru pa bio to Dioklecijan, kapitalizam, komunizam, liberalizam ili koji god drugi bog. Njihova poruka koja odzvanja do nakraj zemlje nije toliko pitanje riječi ni glasa koliko svjedočanstva njihova života. Zato ih se ne može ušutkati, može im se naime oduzeti riječ, može ih se, kako to zgodno reče dr. Marasović, "smaknuti, ali ne i maknuti".

Svjedočanstvo njihova života je jače i glasnije od onih koji ih žele ušutkati. Dujam je bio jedan od tih koji su svojim životom pričali priču nove povijesti, koja se ne ponavlja, koja je došla do naših dana i koja želi odzvanjati i u budućnosti."

Sudamja 2010


Nima Splita do Splita! (ljetošnja fotka)

Post je objavljen 07.05.2010. u 08:14 sati.