Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirisnemisli

Marketing

U ogrtaču od kadulje

Volim promatrati ljude.Volim ih promatrati i slušati što govore.Volim osjetiti kako se njihovo tijelo giba u ritmu njihovih riječi ako su iskreni i usklađeni sami sa sobom i sa onim što govore.Drhtim uz njih kada im se tijelo povija pod bujicom laži i nerealnih strahova. Posebno volim promatrati kako se ponašaju žene.To mi je poznata kemija i lakše vučem paralele ,zrcalim ono što mi je bitno. Žene su vidljivo energetski deformirane. Promatram ih osjećajući njihov nečujni plač koji dopire iz utrobe. Pustim suze da mi teku niz lice kada ugledam ženu koja ne poznaje sebe kao ženu.Oplakujem je,molim za nju i šaljem joj ljubav.

Kad razmišljam o emancipaciji i ženskim pravima iskreno mislim da smo pretjerale.Gurajući se u gužvu dokazivanja i potrebe za samoostvarenjem na područjima koja prelaze kućni prag i sudaraju sa snažnim muškim ,beskrupuloznim energijama zaboravile smo jednu jedinu stvar,da smo Žene –one koje nose i daju život.Mi u svojoj utrobi imamo mehanizam za stvaranje života.Taj mehanizam se svaki mjesec generalno obnavlja i potrebno ga je pažljivo održavati.Nema velike mudrosti o tome.Nekad davno to je bila osobna stvar svake žene koja se u tim periodima mogla povući na nekoliko dana i kroz samovanje i meditaciju prolaziti kroz proces .




Danas toga više nema . Postoje plemena (zovu ih neciviliziranima)u kojima se poštuje taj protokol i zanimljivo tamo ne postoji pojam predmenstrualnog sindroma.
Danas imamo taj famozni pms.Nekad ga nije bilo al danas je to glavna fora .To nam je donijela emancipacija.Kada vidim sve one članke o pms-u, ili još bolje slušam histerične razgovore između žena i prijateljica kada razgovaranju o svojim periodima menstruiranja obuzme me velika tuga.Istina je da se iskaljuju na muškarcima,viču na njih ,krive ih za sve loše što im se dogodilo u životu,vrijeđaju ih zajedno sa bližom i daljnjom rodbinom.Muškarci su meni u svemu tome tako simpatični.Prihvatili su žensku emancipaciju ,pms i histeriziranje i ne mogu da se ne raznježim kada ih vidim u supermarketima kako izgubljeno biraju always sa ili bez krilaca .

Oni su podržali žensku energiju,ali žene su pokleknule. U želji da steknu moć i osjete snagu izgubile su svoje božansko dostojanstvo.Potisnule su svoju žensku energiju,svoju istinsku bit.
Podbuhle,histerične,nervozne ,napete,prepune rafiniranih šećera i lijekova ,ugušene suzama ,masne kose i s aknama na licu ,debelim slojem pudera i rollona koji drži 24 sata zadale su zadnji šamar boginji koja stanuje u svakoj ženi.Sve znam,sve sam to i sama prošla.

Žena koja poznaje sebe i svoje tijelo dobra zna da period prije krvarenja je najsenzualniji period koji žena može iskusiti.Tijelo je mekano,puteno,zaobljeno.Grudi su teške i čvrste,koža zategnuta.Oči su sjajne i vlažne,zavodljive.Intuitivna ,topla ,osjetljiva i nježna svaka uravnotežena žena se pretvara u boginju i sjaji kao dragulj na Suncu.
Ta boginja spava u svakoj ženi i treba je nježno probuditi.

U buđenju moje boginje pomogla mi je kadulja koja je još od lova na vještice poznata kao podržavajuća ljekovita biljka za ženske „probleme“.Postoje dvije vrste kadulje koje koristim u aromaterapeutskim tretmanima. To su salvia officinallis ili dalmatinska kadulja i salvia sclarea ili muškantna kadulja. Obje imaju gotovo identično djelovanje no dalmatinska kadulja zbog tujona kojeg ima u većim količinama može biti toksična ako se koristi neprimjereno i u većim količinama. No zbog veće količine tujona ima karakterističan miris koji rastvara moju tjeskobu.



Za ritual kroz koji ću vas provesti koristit ću baš nju,dalmatinsku kadulju iako ih je uputno koristiti zajedno. Štedljive doze u rasponu od pet do sedam dana bit će primjerene i neopasne ,a to je taman koliko nam i treba da bi ostale svoje,prirodne,lijepe i božanstvene.

Prije samog rituala bitno je osvijestiti svoje tijelo ,sebe i uživati u onom što nam je darovano.Smanjiti poslove,aktivnosti,dati do znanja da se događa proces,zauzeti se za sebe.Unositi manje hrane,mesa,šećera ,a više vode,voća i meditacije. Nije to ništa nemoguće i pretjerano.To je briga za sebe. Sve to će već smanjiti nervozu i nemir.Primijetit ćete svoje senzualne atribute i oko sebe ćete slati energiju koja će zračiti toplinom,ljupkošću i erotikom.Kadulja će sve to samo pojačati.

Udobno se smjestite u sjedeći položaj,naslonite tijelo i glavu,budite opuštene.Zatvorenih očiju uzmite bočicu eteričnog ulja kadulje i spustite u područje abdomena. Nakon što se smirite i uskladite disanje ,polako,zatvorenih očiju otvorite bočicu i pustite da se mirsina nota polako i postepeno obavije oko vašeg tijela.Pustite da se sve događa polako i spontano ,neka miris putuje,neka se zavlači u pore vaše kože,neka ulazi duboko u vas ,u vaše tijelo, neka se ispreplete sa kosom,sa dahom ,neka otputuje unutar vas ,preko grla,grudi,srca do jajnika,neka se kaduljom orose stopala.Dišite.Dišite duboko.Opustite se u ogrtaču od kadulje.
Miris je jedinstven,pun sunca i ljubavi,odiše toplinom i strašću majke koja voli i čuva svoje čedo.Pokazuje put ,otvara mogućnosti i unosi svjetlo u život.Poput zlatnog meda obavija tijelo lijepeći radost i ushit stvaranja.Osnažuje ljepotu žene darujući joj ljupkost i ljubav .

Osjetite gdje vam se kadulja nastanila ,u kojem dijelu tijela ,u kojem dijelu vas.Gdje vi postajete kadulja.Dišite.

Na žlici crvenog ulja gospine trave kapnite kap kadulje i laganim kružnim pokretima u nanesite ga na područje abdomena,grudi,lumbalnog dijela kralježnice.Dodirujte svoj vrat,lice ,stopala .Povežite svoje misli ,emocije i tijelo,prihvatite sebe,prihvatite boginju u sebi.Slavite život…pustite neka sve potraje dok ne osjetite da ste opušteni.Dišite.Dišite duboko.




Prozračna ,ljupka i čista energija koja će teći iz vas mogla bi nakon već drugog dana rezultirati velikodušnom ponudom vašeg Apolona da vas nježno izmasira.Iskoristite to !On će biti prvi koji će osjetiti energetsku razliku i ponuditi on što vam najviše treba:divljenje,poštovanje i snagu ne tražeći zauzvrat baš ništa od vas.

Možda će te se na kraju svega ovog s ironijom nasmijati no meni to nije važno.Dijelim sa vama , ljepotu i radost života koji otkrivam.Zahvalnost što sam Žena.Zahvalnost što sam se probudila iz sna i počela živjeti sebe. Svaki izgovor da nemate vremena da učinite ovu malu stvar za sebe ili neku sličnu (nije važno) kako bi postale svjesne što vam se zapravo događa je potpuno negiranje i ne voljenje vaše ženske snage i ljupkosti koja stanuje u vama.
Drage moje družice, Venere,sve je u vašim rukama i nitko nije kriv.Ako se zauzmete za sebe i svoj ciklus ,shvatite što vam se događa i postanete normalne i prirodne bez pms-a i histeriziranja priznat ću vam da smo dobile borbu u našim ženskim pravima,priznat ću vam da smo emancipirane i neuništive.Reći ću da smo se borile za pravu stvar.Prirodnost.

Budite nježne prema sebi,njegujte svoju ženstvenost ,zavolite sebe kao ženu.









Pišući ovaj post naišla sam na lijepo obrađenu i zaokruženu temu koja se odlično nadovezuje na moje iskustvo pa ako želite pročitajte Mjesec u ženi


Post je objavljen 07.05.2010. u 07:14 sati.