Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/optometrija

Marketing

Zaštitite Vaše oči

Polarizirane naočalne leće za korekciju vida!
Nova linija polariziranih naočalnih leća za korekciju vida namijenjena je osobama koje puno borave na otvorenom prostoru ili imaju osjetljive oči. Polarizirane leće pružaju zaštitu od štetnih UV zraka te isto tako zaštitu od bliještanja uzrokovanog refleksijom sunčevog svijetla od površine. Polarizirani filter ukomponiran je, posebnom tehnikom, u sam materijal leće, a njegova svrha je da odvaja korisne zrake svijetla od horizontalnih koje uzrokuju bliještanje. Tako do našeg oka dopire samo korisno svijetlo.

Kako nastaje bliještanje?
To je optička pojava kada zrake sunčevog svijetla dopru do glatke, horizontalne površine (vode, snijega, leda, mokre površine ceste, vjetrobranskog stakla itd.), one se reflektiraju u jednom smjeru i stvaraju polarizirano svijetlo koje uzrokuje bliještanje. Ova pojava mijenja našu percepciju oblika, boja i kontrasta.

Kako funkcioniraju polarizirane leće?
Obične sunčane leće ne mogu zaustaviti bliještanje! Polarizirane leće su dizajnirane da kontroliraju bliještanje zahvaljujući specijalnom filteru koji odvaja korisne zrake svijetla od horizontalnih koje uzrokuju bliještanje. Polarizirane leće Vam pružaju bolji vid u svim vremenskim uvjetima.

Zašto izabrati polarizirane leće za naočale?
Polarizirane leće za naočale automatski štite Vaše oči od odbljeska sunca uključujući 100% automatsku zaštitu od UVA i UVB zraka u svim vremenskim uvjetima. Pružaju postojanost boja, bolji kontrast, potpuno su udobna za nošenje vani i idealno su rješenje za svakodnevnu zaštitu očiju.
Sunčane leće za naočale koje nemaju UV zaštitu mogu samo povećati opasnost od oštećenja oka. Naime iza tamnih naočala zjenice se šire kako bi se prilagodile smanjenoj količini svjetlosti, izlažući tako oči većoj količini opasnog UV zračenja. Zbog toga je vrlo važno da se sunčane leće za naočale, polarizirane leće za naočale bilo one sa korekcijom ili bez korekcije nabavljaju isključivo u provjerenim optikama, a ne na tržnici ili u neovlaštenim trgovinama!
Sve detaljne informacije o polariziranim lećama za naočale isto tako i o sunčanim lećama za naočale sa korekcijom ili bez nje možete dobiti u
Očnoj Optici Vox,
Imre Nađa 2c.
31300 Beli Manastir,
tel.031 700424,
www.vox.hr
Facebook Profil www.facebook.com/ocnaoptikavox


Preporučam ih za sve nosioce naočala myope, hypermetrope, osobe s astigmatizmom, za osobe koje traže sunčane naočalne leće visoko kvalitetne izvedbe, za osobe koje puno borave na otvorenom prostoru ili imaju osjetljive oči.
Za vožnju polarizirane leće pružaju maksimalnu udobnost i povećanu sigurnost. Uklanjaju bliještanje refleksijom sa vlažne površine ceste, instrument ploče i drugih automobila.
Za sport osobito kod nautičkih sportova jedrenje, posebice ribarenje gdje su ribiči izloženi velikim refleksijama vodenih površina i zimskih sportova, gdje su oči izložene stalnom stresu zbog sunčevog svijetla. Za veću udobnost i ljeti i zimi otkrijte zadovoljstvo gledanja u svim uvjetima. Za zaštitu za osjetljive oči na svijetlo, osobito za starije osobe i osobe koje su imale operaciju oka, za sve koji trebaju i traže maksimalnu zaštitu oka.

Adrijana Šereš Taslidžić, specijalista optometrije
Majstor očni optičar


Post je objavljen 06.05.2010. u 18:19 sati.