Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

Izložba fotografija "Trier"

U srijedu 5. svibnja, u 12.30, u Istarskom narodnom kazalištu u Galeriji Vincent od Kastva otvorena je izložba fotografija Duška Marušića Čičija "Trier". Izložbu su otvorili Boris Miletić i predstavnica grada Triera.


Čiči je, boraveći u Trieru, izradio seriju odličnih fotografija grada i na taj način posjetiteljima izložbe dočarao ljepotu i posebnost grada. Motiv fotografija uglavnom je arhitektura grada - njegove ulice, trgovi i zgrade.



Duško Marušić Čiči, rođen je u Puli 1954. godine, gradu koji je česta tema njegovih fotografija. Čiči je fotoreporter je u "Večernjem listu", profesionalno se kontinuirano bavi umjetničkom i turističkom fotografijom i surađuje s mnogim časopisima, član je Društva hrvatskih novinara i ULUPUH-a u Zagrebu. Živi i radi u Puli. Svojim samostalnim iskupnim izložbama predstavlja se u zemlji i inozemstvu, pa je tako 1980. godine dobio nagradu za kolekciju crno-bijelih fotografija kojom predstavlja Hrvatsku u Švedskoj i Turskoj te prvu nagradu "Hollywood Reportera" za fotografiju filmskog plakata MAFAF-a.




Marina Puh



Post je objavljen 06.05.2010. u 18:25 sati.