Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmraclin

Marketing

Obilježavanje blagdana svetog Florijana u Mraclinu 04. Svibanj 2010.

Kao i svake godine na blagdan svetog Florijana , dobrovoljna vatrogasna društva protupožarnog rajona donje Turopolje, ili kako mi još to volimo istaći “protupožarnog rajona župe Vukovina “ , obilježila su dan svoga nebeskog zaštitnika svetog Florijana.
Svake godine je jedno društvo domaćin, pa je tako ove godine domaćinstvo pripalo nama.
Postrojavanje svečanog ešalona koji je brojio oko 150 vatrogasaca započelo je u 19:00 a Sveta misa koju je predvodio vlč. Đuro Sabolek započela je u 19:30. Ovim putem zahvaljujem našem velečasnom Đuri na lijepim riječima kojima je oplemenio blagdan našeg zaštitnika svetog Florijana.
Također se zahvaljujem našem ženskom pjevačkom zboru koji predvodi orguljaš, naš dugogodišnji član Cvetnić Vlado – Milek.
Nakon Svete mise smjestili smo se u prostorijama društvenog doma i započeli ugodno druženje uz tamburaške sastave “Alibi” i “Lajbeki”, što je potrajalo do sitnih jutarnjih sati.
Na meniju se našla tradicionalna turopoljska kotlovina koju su zaista vrhunski pripremili naši članovi Das, Đara i Tona. Hvala dečki, pohvale su stizale sa svih strana !!
Pohvale su stizale i na račun vina, pa se ovim putem zahvaljujem gospodinu Mladenu Galekoviću, ujedno i kumu naše zastave na doniranom vinu.
Također se zahvaljujem i svima koji su sudjelovali u organizaciji ove svečanosti: konobarima i konobaricama, logistici, sve mahom naše mlade snage. Posebno se zahvaljujem gospođi Dunji Vukašinec, koja ja iznijela možda i prevelik teret za jednu osobu po pitanju organizacije serviranja, podvorbe, pranja i pospremanja....

Još jednom veliko hvala svima.

Predsjednik DVD - a Mraclin
Nikola Cvetnić

Slike na linku: http://img217.imageshack.us/g/p4120036.jpg/

Post je objavljen 06.05.2010. u 18:21 sati.