Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NAČELNIK OPĆINE RAZGOVARAO SA OBITELJI ŠIPURA U KLINČA SELA

KLINČA SELA

Jučer u 10:42 sati ŽC 112 Zagreb primio je dojavu od građanina o požaru na obiteljskoj kući u Klinča Selima kod Jastrebarskog.ŽC 112 o požaru je odmah obavijestio DVD Klinča Sela, PP Jaska, DVD Donja Zdenčina i vatrogasnog županijskog zapovjednika.U 11:03 sati iz DVD Klinča Sela zatraženo je angažiranje DVD Jastrebarsko što je ŽC 112 Zagreb i učinio.U 11:11 sati primljena je informacija od JVP Zagreb da su po odobrenju zapovjednika i oni poslali vatrogasne snage.

Prema informaciji od JVP Zagreb u 13:49 sati, požar je ubrzo stavljen pod kontrolu. Na intervenciji je bilo 11 vatrogasaca i 4 vozila JVP Zagreb i 19 članova lokalnih DVD-a koji su nakon gašenja ostali na osiguranju i raščišćavanju požarišta.Požar je ugašen u 13:40 sati, a u požaru je izgorjelo potkrovlje i krovište obiteljske kuće 13 x 10 metara.Uzrok požara utvrditi će se očevidom.
vijesti plus/ klikni utorak 04.05.2010.

Image and video hosting by TinyPic

Dan nakon nesretnog slučaja i stradanja obitelji Šipura u požaru prilikom čega je izgorio kat obiteljske kuće u Amruševom odvojku u Klinča Selima, načelnik Općine Miljenko Vučković primio je na razgovor stradalu obitelj. Tom prilikom se razgovaralo o intervenciji dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Klinča Sela i njihovoj učinkovitosti te pomoći koju će Općina Klinča Sela osigurati za obitelj.

Prema mišljenju načelnika Miljenka Vučkovića intervencija dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Općine Klinča Sela bila je u skladu sa opremljenošću društava i činjenicom da je se radi o dobrovoljnim vatrogasnim društvima odnosno ljudima kojima to nije profesija i koji se tijekom dana velikim dijelom nalaze na svojim radnim mjestima ili privatnim obavezama. Radi se o članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava koji se u trenutku požara ne moraju nužno nalaziti u prilici da trenutno reagiraju na poziv na uzbunu kao što to mogu profesionalni vatrogasci.

Uzimajući u obzir sve činjenice i okolnosti reakcija vatrogasaca na uzbunu bila je brza što je i rezultiralo time da se uspjelo spriječiti širenje požara na prizemlje obiteljske kuće i susjedne kuće koje se nalaze na svega 5 metara sa lijeve i desne strane požara.Načelnik je iznenađen reakcijom pojedinih mještana koji su svojim nekorektnim izjavama nezasluženo doveli u pitanje čast i ugled dobrovoljnog vatrogastva te ljudi koji prilikom ovakvih i sličnih intervencija prije svega dovode u opasnost svoje živote.

Tijekom razgovora obitelj Šipura se zahvalila svim članovima vatrogasnih društava koji su učestvovali u gašenju požara te su istaknuli da je unatoč proslavi Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca dio vatrogasaca bio na požarištu do 21,30 sati.Općina Klinča Sela stradalu je obitelj pomogla jednokratnom financijskom pomoći a u narednih nekoliko dana uslijediti će i ostatak pomoći koju će odobriti Općinsko vijeće Općine Klinča Sela.
općina klinča sela



Post je objavljen 05.05.2010. u 12:00 sati.