Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

(Ne)Poznata Pula sve poznatija

Pozitivni dojmovi i dobra atmosfera ponedjeljka nisu se stišali, a već je došao utorak i drugi dio izložbe (Ne)Poznata Pula koju su osmislili studenti Interdisciplinarnog sveučilišnog studija Kultura i turizam.

Ovoga puta mjesto događaja bila je Gradska knjižnica i čitaonica koja je privukla brojne znatiželjnike i u 18 sati učinila taj prostor dupkom punim.

Svečanosti otvaranja izložbe, koju možete pogledati do 18. svibnja, svojim su dolaskom uveličali rektor Sveučilišta Jurja Dobrile prof. dr. Robert Matijašić, voditeljica studija Nataša Urošević i mentorica Tanja Kocković-Zabroski koja je svoj entuzijazam prenijela na studente i „samo ih malo pogurala“, kako kaže u ostvarivanju značajnog koraka za Sveučilište, pogotovo za Studij koji do sada nije bio dovoljno predstavljen u javnosti.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nela Načinović uvodno je pozdravila i svima zahvalila na dolasku. Riječ je na kraju preuzela Marija Štoković, predstavnica studenta, ukratko predstavivši izložbu.

Fotografijama, razglednicama i video uratkom, koji se može pogledati na ulazu u Knjižnicu, studenti su nam približili Pulu u doba Austro-Ugarske.

Doživljaj su upotpunili studenti odjeveni u kostime, svakodnevnu odjeću iz toga vremena.



Želimo Puli budućnost zadivljujuću poput njezine prošlosti.

Da tomu bude tako, mi ćemo, studenti Kulture i turizma, dati sve od sebe.

Maja Maksić



Post je objavljen 05.05.2010. u 11:41 sati.