Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megakit

Marketing

(Ne)Poznata Pula postala poznata



Već dugo najavljivana tematska izložba (Ne)poznata Pula čije se otvorenje održalo sinoć u prostorijama galerije MMC Luka rezultirala je velikim uspjehom.



U uvertiru otvorenja izložbe uključio se i rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. Robert Matijašić. Došao je u kočiji, uz pratnju elegantnih tematski odjevenih dama, što je privuklo pozornost, ne samo publike, već i slučajnih prolaznika na cesti.



Program se nastavio u unutrašnjosti Galerije gdje je izložbu predstavila studentica Marija Štoković s nekoliko uvodnih riječi o izložbi, sudionicima i sponzorima.



Posjetiteljima su se obratile i Nataša Urošević, voditeljica Studija Kultura i turizam te mentorica izložbenog projekta, Tanja Kocković Zaborski.

Povjesničarka umjetnosti, Gorka Ostojić Cvajner izrazila je svoje oduševljenje i zahvalnost što je imala priliku surađivati s mladom i kvalitetnom skupinom kreativaca predavši tako "ključ suvremenog muzeja studentima u ruke". Pozvala je, pri tom, studente još jednom da se uključe u suradnju u međunarodnom projektu Grada.

Izložbu je pratio i glazbeni duo koji čine: na flauti - Nataša Dragun, a na klavijaturi Anica Franjul. One su osebujnom muzikalnošću, interpretirajući glazbu Franza Lehara, podržale kreativnu notu izložbe i stvorile ugodno i pozitivno okruženje.

Uz kočiju, fotografije, multimedijalni sadržaj o Puli koji se 'vrtio' na platnu, organizatori i posjetitelji uživali su i u poslasticama te kvalitetnom vinu domaće proizvodnje.

Najveća atrakcija svakako je bila kočija koja je za vrijeme trajanja izložbe zainteresirane provozala po glavnim prometnicama grada.

Mnogobrojan odaziv publike, zadovoljstvo mentorice, profesora, rektora, prisutstvo medija i javnih ličnosti dokazalo je da je kulturni turizam uistinu budućnost Pule te da je neminovno da takvi i slični projekti zažive.



Na taj bi način Pula mogla ostvariti visoku prepoznatljivost na listi poželjnih destinacija u Europi i svijetu.

Evo kako je rad na projektu doživjela Željka Barukčić, jedna od sudionica:
„Dobra volja i timski rad recept je za kvalitetnu realizaciju nekog projekta.“

Najvažnije je da projekt ne ostaje na izložbi, već da će u obilazak te nove gradske kulturne rute poći već sljedeći tjedan osnovnoškolci iz Fažane i Šijane. Dvije studentice odjevene u odjeću austrijskih dama provest će mališane putem kojim je nekada vozio pulski tramvaj.

Ruta započinje od austrijskih villa Munz kod željezničkog kolodvora, ide prema Domu hrvatskih branitelja i završava u središtu grada, na Giardinima.

Osnovnoškolci će, po završetku obilaska, svoje dojmove predočiti na papiru, a njihovi će radovi biti izloženi u Gradskoj knjižnici.

Ivana Štifanić



Post je objavljen 04.05.2010. u 11:22 sati.