Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maddogsh

Marketing

Jel' vam leg'o il' vam se dig'o? (grah/želudac/kurac)


Zagrebačkih 120 godina tradicije obilježavanja masakra radnika u Chicagu svelo se na plastične porcije, plastične žlice, penzionere koji nemaju druge mogućnosti već odu taj dan u Maksimir umjesto u Caritasovu pučku kuhinju, na parolašenje i nemoć... pa i gorak okus poraza koji dolazi iz čistog osjećaja da umjesto da se slavi praznik rada svi mi hrlimo na te besplatne grahove, a ništa ne činimo da, kao radnici, pokušamo nešto... revolucionarno?
Jasno, kako i bi... sretnici među nama koji još uvijek imaju posao, pa makar i ne bili dostatno plaćeni, šute jer taj posao planiraju, kako-tako, zadržati. Nesretnici koji su posao izgubili imaju dovoljno patnje sa golom egzistencijom i lešinarima sa svih strana da im, tako potlačenima, ne pada na pamet dići glavu... ali... kada dignu... neće biti dovoljno glavosjeka da bi spustili te glave... i to može biti nada za budućnost... samo to... to, onako, Orwellovski, iz duše i očiju Velikog Brata... samo... po Orwellu, ako nada postoji, ona je u prolima... i zato, dok staromislitelji ne trbuhosjećaju Englsoc, želim Vam s(p)retan (is)praznik (ne)rada!!!
E, prije kraja, znate li kako se lako zajebati pa nekome umjesto labor day čestitati labour day? Mada je to, kako nepismeni kažu, isto... zato se preporuča za trudove ipak koristiti, u Engleskom, izraz "contractions"... tek da se izbjegne nesporazum i moguće posljedice istog. Iako bi to, gledajući sintagmu trudbenici bilo... ah... baljezgam...


Post je objavljen 01.05.2010. u 19:24 sati.