Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkml

Marketing

Sudjelovanje kluba na obilježavanju 30.godišnjice okupljanja Udruge žena kaldare

Kladare, 11.04.2010. na matkanu nedjelju, Udruga žena Kladare obilježavala je 30.godina okupljanja. Budući da se Udruga žena Kladare vrlo brižno bavi očuvanjem narodnih običaja, u nekoliko navrata surađivali smo snimajući rekonstrukciju nekih od već zaboravljenih poslova i radnji koje su naše bake i prabake radile kao svakodnevni odnosno obavezni posao. Rukotvorinama koje su izrađivale, upotpunjavale su i obogaćivale svoje obitelji, te im davale autentičnost, unikatnost i neprolaznu ljepotu umijeća stvaranja vlastitim rukama.

O samoj proslavi mogli ste pročitati u članku na našem blogu fvkmlnovosti, a sad vam i predstavljamo filmove koje smo zajednički snimili, te kao gosti i video projekcijom prikazali na ovoj jubilarnoj proslavi, a to su Lan (POSEBNA NAGRADA ŽIRIJA "DE JEUNESSE" u kategoriji dječjeg filma na 10.TOTI međunarodnom filmskom festivalu nekomercijalnog filma 2009. u Mariboru), Berba (berba kukuruza), Čejanje (čejanje perja), Mudra Jelka (komedija).



Ujedno možete i na blogu fvkmlnovosti pogledati i video zapis proslave ove 30.godišjice.

Još jednom čestitke voditeljici udruge gospođi Ivki Mađar kao i svim članicama na dugogodišnjem i uspješnom radu, sa željom da nastavimo daljnju suradnju kako bi video zapisom otrgnuli zaboravu naše stare već pomalo zaboravljene običaje.


Post je objavljen 20.04.2010. u 22:00 sati.