Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SKUPŠTINA PVZ BUZET

BUZET

23. 04. 2010. Održana je redovna godišnja Skupština Područne vatrogasne zajednice Buzet. Na zasjedanju Skupštine razmatran je izvještaj o radu i financijski izvještaj za prethodnu godinu.

U 2009. organizirano je, sukladno utvrđenom programu, nekoliko zajedničkih vježbi profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, a sve u cilju učinkovitog djelovanja na intervencijama. Također je 29. svibnja organizirana vježbe «Buzet 2009» u kojoj su sudjelovali uz vatrogasce, djelatnici HEP-a i djelatnici Hitne medicinske pomoći iz Buzeta. Uspješno su izveli vježbu evakuacije i spašavanja, gašenja požara i zbrinjavanja povrijeđenih. Vatrogasna mladež također je u nekoliko navrata pokazala svoju umješnost, u ljetnom je razdoblju zajedno s voditeljima boravila u kampu vatrogasne mladeži u Fažani, a sudjelovali su i u Sutivancu na 8. Natjecanju vatrogasne mladeži Istarske županije, gdje su osvajanjem trećeg mjesta po prvi puta plasirali za državno prvenstvo 2010. godine.

DVD Buzet i DVD Ćićarija kao JVP dobro su opremljeni vatrogasnim vozilima i opremom.U 2009. godini komunalno poduzeće «Park» d.o.o. Buzet dalo nam je na korištenje dio njihovih prostora. Na katu je uređena učionica. Donji dio zgrade je garaža i skladište odnosno prostor, koji bi u nekoj bližoj budućnosti služio kao servis za punjenje i održavanje vatrogasnih aparata. Te prostorije koristi DVD Buzet.

Ipak najveće bogatstvo je u ulaganju u ljude. Možemo se pohvaliti da smo u 2009. Dobili još pet diplomiranih inženjera vatrogastva, tako da ih sada imamo sedam. Također je lani uspješno završilo školu za vatrogasne dočasnike dvanaest naših vatrogasaca, dok su školu za vatrosne suce završila tri naša dobrovoljca.Zahvaljujući visoko obrazovanom kadru razvilo se zajedno sa stručnim timom tvrtke „Ziegler“ iz Zagreba malo vatrogasno vozilo s tri modula za tri različite vrste intervencija. To vozilo je sada na korištenju i testiranju kod buzetskih vatrogasaca.Iz financijskog izvještaja je vidljivo da se najviše sredstava trošilo na opremanje vatrogasnih postrojbi, te na redovito djelovanje JVP i DVD-a
.... pročitaj više


Post je objavljen 26.04.2010. u 15:00 sati.