Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/desert-roses

Marketing

1. Dal Thae Na Divim

Daniel Al'Khali

'' NEMOGUĆE! '' – njegovo mlohavo lice prepuno staračkih bora iskrivilo se nevjerojatno ružno. Smeđe oči boje čokolade sjevnule su dok je promatrao pismo u svojim rukama. Bilo je ispisano nevjerojatno lijepim rukopisom. Saharinim rukopisom.
Na trenutak ruke su mu zadrhtale, a onda je s neviđenom silinom bacio pismo u vatru.
Lagano je zapucketala dok je gutala prozračni papir.


Rick Darell

Stajao je u prostoriji prepunoj natjecatelja različitih vrsta. Pogledom je tražio kakvo poznato lice, ali nije uspjevao pronaći neko.
Plesačice prekrivenih lica naizgled su zabavljale gomilu. Njihova vitka preplanula tijela izvijala su se s tolikom dražesnošću, a haljine koje su pratile liniju tijela prelijevale su se u raznim bojama, ali njega to nije toliko privuklo koliko djevojka koja je trčeći rošla kroz prostoriju. Čak i ispod tamnomodrog vela posutog cirkonima uspio je nazreti njene smaragdno zelene oči. Na trenutak sve se usporilo dok je ona protrčavala pokraj njega.

Sahara Estera Al'Khali

Sjedila je pred ogromnim ogledalom u svojoj sobi. Njegov okvir bio je ukrašen s najskupljim draguljima, ali nju to nije inpresioniralo.
Odsjaj svijeća odbijao se od stakla ravno na njezino lice koje je u tom prigušenom svjetlu izgledalo starije. Iscrtala si je oči crnim ugljenom tako naglašavajući njihovu neodoljivu zelenu boju.
Nevoljko je stavila tamnomodri veo preko donjeg dijela lica i raspustila kosu.

'' Gosti su stigli. '' – njena majka stajala je u jednom kutu sobve promatrajući svoju kćer kako se uljepšava poput kakve zapadnjakinje.

Sahara se brzo ustala i izišla kroz vrata ni ne obazirući se na majku. Žarko je željela sudjelovati u toj utrci, a otac joj je to mogao dopustiti na samo jedan način.
Stražari pred vratima svečane dovarane su se lagano naklonili i gurnuli velika vrata od ebanovine koja su se uz lagani škljocaj otvorila. Nasmiješila im se i utrčala unutra.
Različiti natjecatelji, svi redom muškarci, nisu mogli odlijepiti pogled sa šest zanosnih plesačica u centru dvorane. Prošla je pokraj jednog zapadnjaka koji je jedini malo duže zadržao pogled na njoj i potrčala prema Adannu.

'' Trebam tvoju pomoć. '' – šapnula je ispričavajući se gostima s kojima je Adann bio duboko zadubljen u razgovor.

Adann Al'Khali

'' MOLIM!? '' – osupnutost se odražavala na njegovom licu dok je koračao gore-dolje po sobi.
Njegova mlađa sestra je upravo zatražila ustupak koji je morao odbiti, ali ipak nije želio.
Nakon što se malo smirio shvatio je koliko dobro je Sahara sve isplanirala.

'' Kako ćemo to napraviti? '' – pogledao je svoju sestru koja je u međuvremenu skinula veo. Znao je koliko ona mrzi taj veo i koliko ju guši. Sahara se zagonetno nasmiješila i izvukla malenu bočicu iz svog dekoltea. Pod svjetlom svijeća čovjek bi pomislio da je samo vino, ali Adann je znao i predobro što je to.

'' Ovo će te prikazati bolesnim, a meni će omogućiti sufjelovanje u utrci. '' – Sahara je izgledala vrlo samouvjereno dok je pružala bočicu svom bratu. Tu bočicu je dobila od Ammara za kojim nije mogla prestati žaliti.

'' Jesi li sigurna? '' – Adann koliko god da je mrzio konje i utrke nije želio umrijeti. Ammar je bio vrlo sklon pogriješkama, što ako je slučajno promijenio doze i to ga sad ubije? Ali vrlo brzo je odbacio tu tezu, pa Ammar je tu bočicu dao Sahari, ubio bi se da se njoj nešto dogodi.

'' U potpunosti. '' – otvorila je bočicu zapečaćenu crvenim voskom i pružila ga Adannu. Trenutak je oklijevao, a onda je sve iskapio.

'' Idemo sad dolje. '' – Adann je primio svoju sestru pod ruku i odveo ju u predvorje.

Rick Darell

Ona zagonetna djevojka ponovno je ušla u prostoriju ovaj put vodeći sina domaćina sa sobom.
Osjetio se ohrabrenim da joj priđe pod izlikom da prilazi domaćinu.

'' Rick Darell, drago mi je što se upoznajemo. '' – vrlo formalno je rekao dok je pružao ruku Adannu

'' Ne, ne smijem se rukovati sa vama. '' – Adann je zvuočao kao da mu je vrlo loše stoga je Sahara odlučila preuzeti razgovor što je Ricka vrlo razveselilo.

'' On je budući sheik, rukuje li se s nevjernikom izgubiti će moć proricanja. '' – Sahara se nasmiješila Ricku koji je ostao zatečen ovakvim odgovorom. Nije sebe doživljavao kao kakvog nevjernika.

'' Ah, shvaćam. '' – uzdahnuo je – '' A ti? ''

'' Pa,... ja zasigurno nisam naslijednica, najmlađa sam kćer. '' – Rick je postao bolno svjesan kako je ona kćer Daniela Al'Khalia koji ga je vrlo duboko mrzio.

'' Žao mi je. '' – slučajno mu je izletjelo i došlo mu je da se osobno pokopa.

'' I meni je. Sahara. '' – pružila mu je ruku koju je on oklijevajući prihvatio. – '' Pravila su stvorena da bi ih se kršilo. '' – nadodala je uz blistav osmjeh koji je lagano omamio Ricka.

'' Sahara... '' – Adannov glas je lagano zadrhato, a onda se srušio.
Gomilom u dvorani se proširio uzdah nevjerice, a onda je Sahara vrisnula moleći za pomoć.


Post je objavljen 25.04.2010. u 13:50 sati.