Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Vijesti iz Općine Pitomača


Početak radova na izgradnji kanalizacijske mreže ulica Dravska i Petra Krešimira IV
Za ponedjeljak u 11,00 sati, u Dravskoj ulici u Pitomači, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, prigodno će se obilježiti početak radova na izgradnji kanalizacijske mreže u dijelu naselja Pitomača, ulica Dravska i Petra Krešimira IV. Za izvođača radova na ovoj više od 6 miliona kuna vrijednoj investiciji, temeljem javnog natječaja odabrano je virovitičko t.d. „Brana“ d.o.o.
--------------------------------------------------------------------------
Virovitičko-podravska županija daje novčane poticaje za novozaposlene osobe
Na konferencija održanoj prošlog četvrtka u uredu župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, održano je predstavljanje poticajnih programa Virovitičko-podravske županije usmjerenih prema razvoju gospodarstva i zapošljavanja. Na konferenciji su osim župana govorili i njegovi zamjenici Zvonimir Koić i Zdravko Dijaković, a kao glavni cilj poticajnih programa usmjerenih razvoju gospodarstva i zapošljavanja, navedeno je povećanje zaposlenosti na području županije. Virovitičko-podravska županija upravo s tim ciljem davati će bespovratne novčane poticaje za novozaposlene osobe u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna po novozaposlenoj osobi zavisno od broja novozaposlenih osoba.
Da bi poduzetnik ostvario navedeni poticaj isti mora pozitivno poslovati u proteklom razdoblju, uredno podmirivati obveze prema državi, lokalnoj i regionalnoj samoupravi, ne smije imati negativno zapošljavanje u
foto:Vpž, Humanitarni koncert „Pjesmom za žrtvenike i ognjišta"
protekloj godini, odnosno na kraju navedenog razdoblja broj zaposlenih ne smije mu biti manji nego na početku promatranog razdoblja, a novozaposleni moraju biti osobe koje su se do zapošljavanja vodile na evidenciji Zavoda za zapošljavanje najmanje šest mjeseci.
----------------------------
Održan humanitarni koncert „Pjesmom za žrtvenike i ognjišta"
Uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, te gradova Virovitice, Slatine i Orahovice, u petak je u Kazalištu Virovitica održan humanitarni koncert „Pjesmom za žrtvenike i ognjišta". Prikupljena sredstva iskoristiti će se kao pomoć mjestu Gornji Kosinj koje je prošle godine teško stradalo uslijed poplave rijeke Une, kada su poplavljene brojne kuće, štale i groblje, a razmjeri poplave najbolje su bili vidljivi iz činjenice da se od kapelica Sv. Antuna vidio samo najviši dio njenog zvonika. Organizatori koncerta bili su Udruga Ličana „Vila Velebita” iz Virovitice i Družba „Braća hrvatskog zmaja”, a na koncertu su nastupili Ćiro Gašparac, Marija Husar, Renata Holi, Ana Filipović, Tomislav Tišljar, Kristina Domović.
Pitomača.hr

Post je objavljen 24.04.2010. u 08:52 sati.