Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Igrališta grada Zagreba - Dalmatinska

naslovna

Počinjemo proljetni serijal predstavljanja i recenzija igrališta i igraonica u gradu Zagrebu i bližoj okolici, sa nadom da ćemo vam dati poneku inspiraciju i možda poljepšati koji dan. Prvo igralište je ujedno omiljeno mojim klincima i meni. Nije ni najveće ni najnovije. Ali je prema mom skromnom mišljenju ukupno gledano najbolje. Dakle krenimo u centar grada - igralište Dalmatinska...


Igralište se nalazi u dvorištu zgrada koje omeđuju Ilica, Dalmatinska, Medulićeva i Frankopandka ulica. No ući se može samo iz Ilice ili iz Dalmatinske gdje se prolazi kroz vežu na broju 12.

karta

Ulazimo u veliko dvorište koje se sastoji od tri djela. Livada za igru, samo dječje igralište i veliki košarkaški teren. Dakle sve dobne skupine klinaca su pokrivene.

Kako sam već spomenuo, igralište ima dva ulaza. Gdje god da stali, ili sjeli, vidjeti ćete oba. Dakle nema neke veće šanse da se klinac neopaženo iskrade.

Samo igralište ima tri "zone", mali klinci, veliki klinci i pješčanik. Sprave su relativno nove, dobro održavane i ako primijetite da je nešto potrgano, dođite za tjedan dana i skoro je sigurno da će kvar biti otklonjen.

Uz sprave tu su tobogani (mali i veliki), ljuljalice, klackalice i ljuljačke. Ove zadnje su stari modeli u kojima ste se vjerojatno i vi ljuljali, NO ,dobro su podmazane, tako da ste pošteđeni cijukanja..

Ono što nas roditelje jako veseli je kafić "Trocadero" koji se nalazi tik uz pješčanik i ima super pogled na sprave i izlaze. To, relativno ljubazni konobari i solidna kava čine ga super dodatkom igralištu. Nemaju kavu za van, tak da vam ta opcija otpada..

Ako ne želite trošiti novce u kafiću, oko igrališta su klupe i stolovi na kojima su zabilježeni pravi mali piknici sa klopom i pićem.

Čistoća igrališta je na visokoj razini. Pješčanik mi izgleda redovito čišćen. U istom ima hrpa zaobravljenih lopatica, kantica, modlića i kamiončića, tako da će se vaš princ i princeza do mile volje moći polijevati pijeskom, svađati oko igračaka i posipati pijeskom plačljivo, nepoznato i tuđe djete. Znate već proceduru u pješčanicima :-)

Mana igralištu je gužva. Ukoliko je sunčano, poslije pet, ne daj bože vikend, zna se skupiti podosta djece (i roditelja, pa je teško naći mjesto). No, odaberite neki termin preko tjedna, ujutro i stvarno ćete uživati u kavici, pjevu ptičica i igri svog najdražeg djeteta..

Kako slika vrijedi 1000 riječi, igralište sam detaljno opisao kroz galeriju slikica. Pokliktajte ih, virtualno istražite što vas zanima i vidimo se u Dalmatinskoj...

Virtualna šetnja po igralištu:


Post je objavljen 23.04.2010. u 15:11 sati.