Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladenbarbin

Marketing

Bodies revealed - naked shame

Nema sumnje kako je to zgodno za aule medicinskih fakulteta ali samo tamo . Ovako , za puk , to je samo od jedna od jadnih i nedostojnih predstava kojima se podražuju najniži ljudski instikti . To je otjelotvorena bolesna potreba da čovjek drugom čovjeku "zaviri pod kožu" . Moje je mišljenje kako je to samo jedan korak dalje u odnosu na "big brader" ili "farmu" . Naravno da je svaki sljedeći korak opterećen nužnošću podizanja razine devastacije ljudskog dostojanstva . Iako je teško zamisliti što je sljedeće uvijek će biti dovoljno bolesnih i pohlepnih umova koji će se potruditi oko senzacije . Strši obavijest kako su neki postavi zabranjeni u Berlinu , tom leglu dekadencije i TO je zapravo vijest . Pretpostavljam kako je berlinske čistunce iritirao postav heteroseksualnog spolnog odnosa . Za očekivati je kako će se izlagaći dosjetiti jadu te to promjeniti u homoseksualni postav s kojim , vjerujem ne će biti problema . Ovakvi „perfomansi“ služe ne bi li se stvorilo mnijenje kako je čovjek samo roba koja ima svoju cijenu . Živ ili mrtav . I inaće , za primjetiti je kako je nekrofilija medijski ne pravićno ignorirana opačina i nastranost za razliku od nekih drugih koje su u etičkom smislu i poželjnosti već potisnule heteroseksualnost kao anakron i arhaičan oblik upražnjavanja seksualnosti . Vjerujem kako neće proći dugo a hrvatsku će civilnodruštvenu scenu obogatiti brojne „civilnodruštvene udruge“ a koje će promovirati upravo taj oblik traženja sreće . Općenito , „civilnodruštvene“ udruge su sjajno korito , pardon , izvor prihoda za mnoge promučurne „slobodomisleće“ a takvih ne nedostaje .
Iako inaće imamo nevolja s povlačenjem novca iz nekih predpristupnih fondova ako se to odnosi na proizvodnju praksa pokazuje kako su neke „slobodomisleće“ udruge u milosti Europske Komisije i jasle su im obilato pune. I sad , naravno ; paradoks . Nekako istovremeno , dok se pišu panegerici ovom novom dosegu ljudskog opakog uma , traje napad na prikazivanje filma o užasima pobačaja u nekim Zgb školama a pri čemu se uvijek „citiraju“ neimenovani „užasnuti“ roditelji .Davno je bilo kad pročitah Twain-ovu humoresku „Novinarstvo u Tenessy-u“ i to je sjajno štivo koje kroz smijeh provlaći i mrvice gorke istine . Bila je to slutnja razvoja novinarske etike . U priči „Novinarstvo u Hrvatskoj“ nema ničeg smiješnog .
Ipak ,kako u svakom zlu ima mrvica dobra , to se kao krščan , ufam kako će se bar nekima od „naprednih“ koji će hodočastiti izložbu „zgaditi“ tijelo a omiliti duh . Spoznaja kako TO u čemu privremeno boravimo može biti predmetom manipulacije možda ih vrati Bogu i ČOVJEKU u njegovoj biti .
Mladen Šepić - Barba


Post je objavljen 22.04.2010. u 09:03 sati.