Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

MVKO hodočašće i himna za 10. obljetnicu...

Uskrsni listić

"Deseta obljetnica MVKO

Evo se navršava deseta godina kao smo odlučili svaki dan s ljubavlju darivati Kraljici obitelji svoje obitelji, svećenike, redovnice i Domovinu i plesti vijence molitava, sv. misa, klanjanja, postova, hodočašća, duhovnih obnova i djela milosrđa. Hvala Ti blažena Majko – Kraljice naši obitelji i naše Domovine, za to blagoslovljeno nadahnuće, svečane trenutke
Tvoje nazočnosti u našim životima i za poziv da Te nasljedujemo. Blagoslivljamo Tvoj fiat i molimo da i mi tako ustrajemo čvrsti i postojani u vjeri.

Hodočašće u Mariju Bistricu

Ovu obljetnicu želimo obilježiti hodočašćem u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u subotu, 15. svibnja o. g. (ispovijed, svečana Misa, klanjanje, Križni put; 10,00 sati krunica, 11,00 sati sv. Misa i procesija). Molimo 'Marije i Marte ' da potaknu svoje svećenike i molitvene vijence, i druge vjernike, da se pridruže hodočašću kako bismo u ime našega naroda svojom ljubavlju i pjesmom darivali Onu koja nas svesrdno i neprestano dariva. U više se navrata čulo da bi bilo dobro da Molitveni vijenac ima svoj molitvenik. Molitvenik je upravo u tisku i bit će predstavljen hodočasnicima koji će ga moći nabaviti. Molimo 'Marije i Marte' da mjesečni susreti tijekom ove godine budu u znaku naše obljetnice pa da svaki put obradujemo našu nebesku Majku znakom ljubavi.
Predsjednicu Anu Blažević svakako obavijestiti o broju autobusa i svećenika koji dolaze u Mariju Bistricu na tel.: 01/3024 404. poželjno ponijeti nošnje za procesiju."

A upravo mi je stigla obavijest da je za tu prigodu prilagođena i uglazbljen moj prijedlog teksta za himnu MVKO!!!

I tako to postaje i 3. moj uglazbljeni tekst...

Nakon legendarnog Hodočasnika:
Hodočasnik - nekad i sad...

I pjesme - Vi ste Nebo, koju je nadahnuo opet p. Luka i to prigodom susreta s članovima svoja 3 molitvena vjenčića, koje sam bila okupila za njega još 2004. godine...A koja je nekako još uvijek posebno aktualna...

Vi ste Nebo

Nebo moli.
I plače.
I čeka.
I zove.
Nebo ljubi.

Nebo se smiješi.
I pati.
I rudi.
I zlati.
Nebo ljubi.

Nebo traži.
I daje.
I prima.
Nebo je ljeto.
I nebo je zima.
Nebo ljubi.

Nebo miruje.
I smiruje.
I prijeti.
Nebo zimi.
I nebo ljeti.
Nebo ljubi.

Nebo pljušti.
I blješti.
I šušti.
Nebo šuti.
I nebo se muti.
Nebo ljubi.

Nebo je vedro.
I mudro.
Nebo je sneno.
I sinje
I sunčano..
I zvjezdano.
Nebo ljubi.

Nebo daje.
I traje.
I uzima.
I prima.
Nebo ljubi.

"Vi ste Nebo!"
Reče nam Sunce.
I ljubavlju obasja
nove vrhunce…

25.6.2005.
(nakon susreta clanova Molitvenog vijenca kraljice obitelji s p. Lukom, i molitve za njega, kada nam je on sretan i zahvalan odusevljeno rekao: "Vi ste Nebo!" I ova pjesma je uglazbljena - zahvaljujem Katarini na njenom glazbenom nadahnucu i puno je pozdravljam zajedno s njenim Jadrankom!)

Ne posustajmo u molitvi za p. Luku, jer mu je to doista potrebno, više nego ikad!

A 5. isusovačko hodočašće u Mariju Bistricu, je odmah dan nakon MVKO hodočašća, u nedjelju - 16. svibnja!

Ako Bog da - ove godine ću 1. put moći sudjelovati na njemu - 2006. sam bila u Veneciji, 2007. na Zdenac pripremama u Splitu, 2008 i 2009 u Ekvadoru, i evo me sad konačno - Tu : )

Post je objavljen 21.04.2010. u 23:37 sati.