Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

TADIĆEVI "JUGOSLOVENSKI GRAĐANSKI RATOVI" I BRUTALNO PREVARENI JOSIPOVIĆEVI BIRAČI?

Predsjednik Srbije, Boris Tadić, u razgovoru za The Wall Street Journal, nedavno izjavljuje da su se na području bivše Jugoslavije vodili „jugoslavenski građanski ratovi“.

Zanimljiva teza koja svoje uporište ima u agitacijskoj propagandi ratnog zločinca i komunističkog diktatora Slobodana Miloševića koji je lažima o “građanskom ratu“ opravdavao velikosrpsku agresiju i okupaciju Hrvatske, BiH i Kosova.

Dana 25. lipnja 1991. su nacionalni parlamenti Slovenije i Hrvatske proglasili državnu nezavisnost od SFR Jugoslavije i Socijalističke Republike Srbije. Četiri dana nakon toga, 29. 6. 1991. godine, je vojska SFRJ, protunarodna tzv. JNA pokrenula protiv Hrvatske svoje tenkovske jedinice iz Srbije preko državne granice na Dunavu, a s njom su u invaziju na Republiku Hrvatsku krenule srpska paravojne i policijske jedinice (četnici), odnosno srpski fašisti, a 25. kolovoza 1991. počela je opsada i sustavno razaranje Vukovara od strane JNA, četnika i srpskih jedinica iz Srbije, a iz Beograda je prema Vukovaru krenula gardijska divizija JNA, dok je Novosadski korpus već pucao po Vukovaru iz svega oružja itd. Na sam dan proglašenja hrvatske nezavisnost, u noći sa 25. na 26. lipnja su srpski pobunjenici odnosno srpski teroristi napali policijsku stanicu RH u Glini i zauzeli je, ali je hrvatska specijalna jedinica teroriste u Glini izbacila i razbila itd.

Nitko iz hrvatskog državnoga vrha, nitko iz hrvatske vlade, nitko iz Ureda predsjednika Republike niti predsjednik Republike, i nitko iz Hrvatskog sabora, nitko iz vladajuće koalicije, i nitko iz parlamentarne opozicije na čelu sa Socijaldemokratskom partijom nije opovrgnuo Tadićevu laž iz Wall Street Journala! Niti jedan hrvatski dužnosnik niti MVP RH nije nikada u u posljednjih 10 godina u inozemstvu opovrgnuo tezu o “građanskom ratu“ već se samo za domaću uporabu u zemlji, tu i tamo, rijetko, i usput spomene i kaže da je na Hrvatsku bila 1991. izvršena velikosrpska agresija.

Srpski predsjednik Boris Tadić nedavno je postavio zahtjev Hrvatskoj da ukine Oluju odnosno državni praznik Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti od 5. kolovoza, i poraz srpske 5. kolone odnosno srpskih pobunjenika ponovno i uzastopce nazvao „etničkim čišćenjem Srba“, iako je u srpskoj pobuni sudjelovala samo jedna trećina hrvatskih Srba, i iako je oko 120 tisuća do 150 tisuća Srba iz tzv. “Republike srpske Krajine“ pobjeglo iz Hrvatske uoči Oluje na zahtjev pobunjeničkog režima ratnog zločinca Mile Martića, izuzev iz hrvatskog Podunavlja kojega Oluja nije zahvatila. Predsjednik Josipović je taj zahtjev svoga kolega iz Srbije odšutio, kao što je odšutio i Tadićevu nedavnu izjavu na zajedničkoj press-konferenciji u Bačkom Monoštoru u Vojvodini, da će se u skoroj budućnosti pisati “zajednički“ povijesni udžbenici za Hrvatsku i Srbiju. Nema sumnje da bi u takvim “zajedničkim“ udžbenicima za povijest učenici učili o “jugoslavenskim građanskim ratovima“, a ne o velikosrpskoj agresiji. Josipovićev pak novi savjetnik umjesto Pilsela je jugoslavenski ideolog Dejan Jović koji zastupa tezu (laž) o “građanskom ratu“, i da hrvatski jezik navodno ne postoji, te da su za rat u bivšoj Jugoslaviji krivi nacionalizmi. Josipović se sa svime time slaže, jer i sam laže o hrvatskoj povijesti.

Ivo Josipović i Boris Tadić rade na stvaranju 3. jugoslavenskog Reicha! Njima nije stalo do naroda, do građana, do prosperiteta, oni žele obnovu Jugoslavije na račun svih hrvatskih žrtava velikosrpske agresije. Josipović se želi ispričati za sve srpske žrtve koje je prouzročio Miloševićev režim, a na jasenovačkoj komemoraciji hvali totalitarni komunizam i zločinca Tita, i time zlouporabljuje komemoraciju za mučenike holokausta. Srpski pak predsjednik Tadić šuti o srpskom holokaustu iz Drugog svjetskog rata i grli četnika Milorada Dodika koji laže o “700 hiljada srpskih žrtava u Jasenovcu“. Josipović i na to šuti.

O kojoj količni licemjerja se radi svjedoči činjenica da je Tadićev otac jedan od co-autora velikosrpskog programam Memorandum SANU koji je bio Miloševićev “Mein Kampf“ od Adolfa Hitlera s kojim je Beograd krenuo početkom devedesetih u svoje osvajačke ratove.

Tadićeve i Josipovićeve ideje o stvaranju nove Jugoslavije, koja se u briselskim krugovima zove “Zapadni Balkan“, imaju svoje nastojanje u britanskim nastojanjima da povrate kontrolu nad bivšom Jugoslavijom i novim nezavisnim državama koje kontroliraju SAD, NATO i Njemačka.

Zato je Bruxelles na britanski pritisak sklepao na silu koalicijsku vladu u Beogradu koja se sastoji od stranke od ubijenog premijera Đinđića koju sad vodi Boris Tadić, i Miloševićeve Socijalističke partije Srbije koja je upletena u Đinđićevo ubojstvo koje je iz haaškoga pritvora naručio Slobodan Milošević jer ga je Zoran Đinđić izručio u Scheveningenski zatvor, a zagovarao bivši predsjednik Srbije Vojislav Koštunica i vođa srpskih fašista, četnički vojvoda Vojislav Šešelj.

Odvjetnik obitelji Đinđić, Srđa Popović, je u razgovoru za Der Spiegel izjavio da je „međunarodna zajednica zaustavila istragu o nalogodavcima Đinđićeva ubojstva“.

Teško da su nacionalizmi izazvali velikosrpsku agresiju kad je vođa agresije bio komunist Slobodan Milošević, a vođa napada JNA na Vukovar bio komunist i titoist, bosanski Srbin i general Blagoje Adžić, de facto ratni zločinac, dok je ministar obrane SFR Jugoslavije također bio titoist (komunist) general Veljko Kadijević. Tajna služba KOS JNA koja je organizirala srpski ustanak u Hrvatskoj 1990. je komunistička tajna služba, ne nacionalistička, a šef te tajne službe KOS bio je srpski komunist i general JNA.

Ivo Josipović vodi politiku koju u predizbornoj kampanji nije obećao, naime, nije obećao stvaranje nove Jugoslavije ili “Zapadnog Balkana“, nego je obećavao stvaranje radnih mjesta u Hrvatskoj, poboljšanje socijalne politike i slično, obećavao je PravDu za radnike na burzi i siromašne, i zato je za njega glasovalo 1,3 milijuna deklarriranih hrvatskih katolika iako je bivši komunist i agnostik odnosno borbeni ateist. Sad se postavlja pitanje jesu li Josipovićevi glasači deklarirani hrvatski katolici ili su “Jugosloveni“, komunisti i četnici, i jesu li njegovi glasači brutalno prevareni od njega?


CBK










Post je objavljen 21.04.2010. u 21:46 sati.