Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

:(:(:(:(

Premijera u Pregradi: Darda bez šansi u Zagorju

Darda je na gostovanju u Pregradi, gdje se odigrala prva prvoligaška utakmica, u igri bila tek u prvih 10 minuta.

U utakmici koju su odigrali u dvorani u Pregradi košarkaši Zaboka bez većih su problema sa 88:62 u sklopu sedmog kola A-1 Lige za prvaka pobijedili Dardu.

"U utakmici smo bili samo u prvih 10 minuta. Zabok je potom u dvije-tri minute druge četvrtine prelomio susret i otišao na 15-ak razlike i tu je bio kraj naših današnjih ambicija u vezi dolaska do pobjede. Zabok je odigrao čvrsto i kontrolirano, a mi smo pokušali zonu, koja je danas bila jalova. Nismo imali rješenja za napadački dio igre domaćih, dok smo u napadu bili prespori i prestatični", rekao je strateg Darde Damir Voloder, u čijoj se momčadi znatno osjetio izostanak Ridla i Mandića. "Uz njih dvojicu i Gamma igra nezaliječen s distorzijom zgloba. Ovaj ritam utakmica srijeda – subota kod nas uzima danak jer mi nemamo dugu rotaciju kao što to ima Zabok."

Sjajni Pilepić i prekid niza poraza Svjetlosti
U derbiju začelja Svjetlost je na domaćem parketu porazila Dardu 90:81 što je prva domaća pobjeda jednog od ova dva kluba u četiri međusobna susreta ove sezone.

Nakon šest uzasopnih poraza u Ligi za prvaka, košarkaši Svjetlosti u 8. kolu su stigli do druge pobjede. I ovaj trijumf ostvaren je protiv Darde, a ključnu rolu u pobjedi odigrao je Novljanin Fran Pilepić koji je u prve tri četvrtine ubacio 30 od svoja 32 poena.

Početak je pripao Dardi koja je preko Ridla i Krole došla do početnog vodstva koje je u prvoj dionici u dva navrata iznosilo +8, isto kao i na kraju prve četvrtine koja je završila 18:26. Pilepić je u prvom napadu druge četvrtine tricom uz faul prepolovio zaostatak, da bi Svjetlost prednost gostiju sustigla u 15. minuti.

Opet je na sceni bio odlični Pilepić, vezao je polaganje, koš-faul i tricu za 36:33. Pa iako je Pilepić u prvom dijelu ubacio 16 poena, a Karlović 10, na odmoru je vodila Darda 47:48. Najzaslužniji za to bio je iskusni Ridl koji je uz pomoć trice Meznarića te dva ubačaja Gamme vratio Baranjce u prednost.

Domaćini koji su igrali bez svog najučinkovitijeg igrača Jurice Spahije su se u nastavku ipak uspjeli odlijepiti i to sredinom treće četvrtine. Pilepić, koji je u trećoj četvrtini stavio 14 koševa i imao 30 poena u prvih 30 minuta utakmice, prvo je stavio tri bacanja nakon iznuđenog faula na trici, potom je odmah vezao koš-faul pa zabio u kontri nakon krađe Karlovića za 69:58 u 27. minuti.

Gosti su priključak držali zahvaljujući koševima Meznarića i dvije trice Ridla, no bliže od 80:74 nisu mogli. Pri tom rezultatu, tri minute prije kraja Krolo je promašio oba bacanja, a na drugoj strani Vukičević zabija uz dodatno. Meznarić na to odgovara tricom, a nakon timeouta tricu stavlja i Kljajić (njegov jedini ubačaj) pa je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Osim Pilepića, dvoznamenkasti kod Brođana bili su Karlović s 20 koševa te Vukičević sa 17 uz 8 skokova. Kod gostiju je Ridl zabio 26, a Meznarić je na kraju završio s 20 poena.










Post je objavljen 19.04.2010. u 15:30 sati.